Printre cei vizati se afla omul de afaceri Florin Maran, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din zona de Vest a țării. Acest Florin Maran se află în relații foarte aproapiate cu Titu Bojin, președintele Consiliului Judetean Timiș, șeful organizatiei județene a PSD. Legaturile de cumetrie dintre cei doi i-ar fi adus mai multe contracte de lucrari pe bani publici.

 Florin Maran deține firmele Dateco si Technocer și pentru a-și micșora veniturile supuse impozitării s-ar fi folosit de mai multe facturi fictive eliberate de pe firmele unor țigani. Pentru că avea nevoie de cât mai multe facturi, avand în vedere cifra de afaceri foarte mare, a fost nevoit sa apeleze și la ajutorul țiganilor de la Iași, specializați în astfel de tranzacții fictive.

Ieri dimineata, reprezentantii firmelor din Iași care au emis facturi fictive pentru materiale sau servicii care n-au existat în realitate s-au trezit cu mascații la ușă. Toata acțiunea a fost coordonata de la Timisoara. Procurorii de la DNA au anuntat ca au fost efectuate 37 de percheziții la nivel național. Cateva dintre acestea au avut loc și la Iași. Prejudiciul estimat până în momentul de față de anchetatori este de aproximativ doua milioane euro.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauza penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani și aderare la un grup infracțional organizat. În cursul zilei de 4 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizarilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate perchezitii domiciliare în 37 de locații situate în municipiul București și județele Timiș, Mehedinți, Olt, Argeș și Iași, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Perchezițiile de pe raza județului Mehedinți sunt efectuate împreuna cu ofițeri de poliție din cadrul IGPR – Direcția de Investigare a Fraudelor", au precizat ieri procurorii din cadrul DNA.

Acțiunea procurorilor a fost susținută de lucrătorii din cadrul Serviciului Roman de Informatii. Au fost interceptate telefoanele membrilor rețelei și au fost efectuate filaje pe perioade lungi de timp.