Cum rămânea un fermier fără jumătate din banii primiți din fonduri europene

Potrivit DNA, Irina Manole, șefa Serviciului active fizice și plăți directe de la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Tulcea, a fost prinsă în flagrant delict. Aceasta primea mită în valoare de 50% din fondurile europene acordate unui fermier.

”La data de 02 aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi primit suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.”, arată comunicatul DNA.

Motivul pentru care inculpata cerea această sumă de bani

DNA mai arată că suma primită servea drept ”răsplată” pentru ca inculpata să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

”Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă (martor), în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile”, arată DNA.

Direcția Națională Anticorupție precizeazcă că femeia a fost arestată pentru luare de mită de Tribunalul Constanța.