Anunțul momentului despre certificatul verde! Ce se întâmplă cu documentul? Arafat a spus-o clar

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a susținut o declarație de presă de la Palatul Victoria, de unde a spus că certificatul COVID este folosit în România pentru persoanele care nu sunt angajate și care intră în anumite zone, subliniind că în acest context utilitatea documentului este clară.

Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), folosirea certificatului la intrarea în anumite localități trebuie să continue.

“Noi folosim certificatul COVID pentru persoanele care nu sunt angajate şi care intră în unele zone. Da, pentru asta există utilitate clară. Pentru partea cealaltă – există o discuţie la Parlament şi nu pot să vă spun care ar fi impactul dacă s-ar discuta să se implementeze peste o perioadă. Trebuie analizat, trebuie văzut de către colegii epidemiologi şi este o discuţie la nivelul Parlamentului în acest sens. Dar folosirea certificatului la intrarea în diferite locaţii, în diferite zone, consider că, la acest moment, da, trebuie să continue”, a afirmat Raed Arafat în cursul zilei de joi.

Rareș Bogdan spune că certificatul verde nu a fost adoptat

Prim-vicepreședinte PNL, Rareș Bogdan consideră că este prea târziu acum pentru certificatul verde. În opinia liberalului, acesta nu a fost adoptat dintr-o „lipsă de hotărâre” și „mișcarea anti-vaccinistă” a cuprins tot mai multe persoane acum.

„A fost o lipsă de hotărâre și din păcate mișcarea anti-vaccinistă care a avut între 14-17 procente a ajuns să contamineze tot mai mult și a reușit să cuprindă o masă mult mai mare. În momentul acesta sunt 52-48%. Deci e foarte complicat ca cineva să vină să își asume o astfel de acțiune pentru că timp de șase luni nu a existat hotărâre și cei care au tergiversat au ajuns să fie dominați. Acum e târziu. Nu fac altceva decât să enerveze pentru că nu au acționat când trebuia”, a declarat Rareș Bogdan la Digi24.

Acesta explică faptul că electoratul PNL și USR era în mare parte de acord cu certificatul verde, dar nu la locul de muncă.

„Electoratul PNL în noiembrie era de acord 80% cu certificatul verde, dar nu la locul de muncă. În cadrul electoratului USR- 88%, în cadrul electoratului PSD era de 50-52%. Iar domnul Rafila a jucat cu ochii la sondaje și nu cu ochii la sănătatea românilor”, mai spune liberalul.