Hotărârea Disney face parte dintr-o strategie de difuzare. Urmează să fie alocați 1,6 miliarde de dolari pentru ca participația la compania tehnologică Bamtech să crească de la 33% la 75%. Asta îi va permite să propună în streaming programele canalului său sportiv ESPN începând din 2018 şi să lanseze în 2019 un serviciu similar pentru programele sale de divertisment, la care consumatorii se vor putea abona direct. 

Decizia Disney de a prefera streaming-ul în detrimentul difuzării clasice prin cablu sau satelit, arată că acest mijloc de difuzare a programelor este acum considerat cel al viitorului.

PDG-ul grupului cataloghează creşterea pachetului de acţiuni drept o “strategie de creştere complet nouă”. În urmă cu un an, Disney a achiziţionat 33% din acţiunile Bamtech. 

Dacă în 2019 Disney va pune capăt acordului său de distribuţie încheiat cu Netflix, conţinuturile filialei sale, Marvel, vor rămâne pe platformă.

Disney a anunţat o scădere de 9% a profitului său net, în niște rezultate amestecate pentru al treilea trimestru al exerciţiul său bugetar, ceea ce a dus la scăderea cu 4% a cotei acţiunilor sale la bursă.

The Walt Disney Company este una din cele mai mari companii de producție cinematografică din lume.  Astăzi este una din cele mai mari companii de producție de la Hollywood și, de asemenea, deține 9 parcuri Disneyland și câteva rețele de televiziune, inclusiv ABC.