ALDE se comportă în ultimele luni ca şi cum ar fi în opoziţie faţă de Guvernul Orban iar printre criticii actualei guvernări se află Călin Popescu-Tăriceanu şi Varujan Vosganian, potrivit adevarul.ro

„Nu mai putem continua în modul ăsta. Relaţia ALDE cu noi i-a fost semnalată de mai multe ori premierului Orban. Nu e normal ca oamenii lui Tăriceanu să-şi ia leafa de pe urma unor numiri politice, iar seara să mergă să ne înjure la TV sau să posteze mesaje împotriva noastră. E deja nesimţire”, au declarat persoane din conducerea PNL, conform sursei menționate.

„Au primit foarte multe funcţii de subprefecţi. Sunt judeţe în care ei şi-au impus omul ca prefect. Nu mai vorbim de funcţii de conducere din agenţii sau ministere. Ne întreabă colegii din judeţ mereu de ce nu punem piciorul în prag şi să o terminăm cu ei”, a completat un lider din conducerea de la centru.

Funcţii care ţin de semnătura premierului

„Mai bine discutăm om la om şi îi luăm pe cei care vor cu adevărat să fie în PNL. Cei care nu vor, să rămână cu Tăriceanu şi Vosganian, dar să nu mai ceară funcţii care ţin de semnătura premierului”, au subliniat persoanele din conducerea PNL, potrivit sursei menționate.

De asemenea, pentru locale nu sunt excluse alianţe la nivel local între PNL şi PMP, dacă negocierile vor decurge bine.