Directorul Pfizer refuză să împărtășească formula vaccinului. Motivul pentru care a luat această decizie

Directorul Pfizer, Ben Osborn, a declarat că, în cazul în care va împărtăși formula pentru vaccin, acest lucru va duce la o diminuare a materialelor folosite în producția de vaccinuri anti-COVID, în toată lumea. În plus, este posibil ca alte companii producătoare de vaccinuri anti-coronavirus să nu poată să-și îndeplinească condițiile contractuale deja stabilite.

Potrivit Sunday Times, Ben Osborn a mai spus că, un alt rezultat al împărtășirii formulei pentru vaccin, s-ar vedea în materie de aprovizionare.

Țările mai sărace nu trebuie lăsate în urmă

Anterior, Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a cerut ca țările mai sărace să nu fie lăsate în urma celor bogate, precum Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, în ceea ce privește vaccinarea anti-coronavirus. Apelul făcut de către OMC a atras susținerea administrației Joe Biden, dar și a peste 100 de țări.

Directul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat că, până în momentul de față, schema Covax a livrat 49 de milioane de doze. Totuși, mai sunt necesare încă 35-45 de miliarde de dolari, în următorul an, pentru a garanta că majoritatea adulților sunt imunizați. Amintim că, anterior, Pfizer a scos în evidență faptul că va face profit de pe urma vânzării vaccinului, chiar dacă îl vinde țărilor prace la preț de producător.

Tulpina britanică nu este rezistă la Pfizer și AstraZeneca

Declarațiile directorului Pfizer vin în contextul în care, Universitatea Oxford a publicat un nou studiu care arată că atât Pfizer, cât și AstraZeneca, creează un răspuns imunitar bun împotriva tulpinii din Marea Britanie. Studiul a mai arătat că tulpina din Africa de Sud este mult mai rezistentă la vaccin.

Sursă foto: Dreamstime