Directorul companiei Pfizer, Albert Bourla, a explicat recent că noul coronavirus va deveni ca gripa. Mai mult, cu ajutorul vaccinurilor ani-Covid acesta spune că este încrezător că viaţa în Europa va reveni la normal din această toamnă.

Anunțul directorului Pfizer

“Covid va deveni precum gripa. Ne vom vaccina şi ne vom trăi vieţile”, a transmis Bourla.  Mai mult, acesta a menţionat, de asemenea, că Pfizer va creşte semnificativ livrările de vaccin BioNTech / Pfizer către ţările membre ale UE în următoarele săptămâni.

Pentru trimestrul al doilea sunt planificate 250 de milioane de doze în total, transmite Politico.

Potrivit lui Bourla, campania de vaccinare în Uniunea Europeană, care s-a confruntat cu critici pentru că a rămas în urmă faţă de Regatul Unit şi Statele Unite, nu ar trebui comparată, spunând că „lucrurile par să arate mereu mai bine în curtea vecinului”.

„Furnizarea şi administrarea dozelor pentru 447 de milioane de oameni, populaţia UE, este o sarcină monumentală”, a adăugat Bourla.

Încă o doză de vaccin pentru cei vaccinați deja

Pfizer a anunțat recent că ar putea fi nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin în următoarele luni, pentru persoanele deja vaccinat. Mai mult,  CEO-ul companiei a mai transmis  că un nou rapel, adică o a treia doză a vaccinului Pfizer, ar trebui administrată în termen de 12 luni de la vaccinare. De asemenea, sunt șanse mari ca vaccinarea să fie anuală.

„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a explicat Burla pentru CNBC.

Ce spun studiile

Acesta a mai transmis că vaccinurile vor fi un instrument important în lupta împotriva variantelor extrem de contagioase. Pfizer spunea la începutul acestei luni că datele actualizate din studiul său clinic au arătat că vaccinul său este extrem de eficient la şase luni după a doua doză.

În februarie, Pfizer şi BioNTech au declarat că testează o a treia doză din vaccinul anti-Covid-19 pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.