Directorul Oracle, Sorin Mîndruțescu, a fost plasat sub control judiciar de DNA cu o cauțiune de 500 de mii de euro au declarat surse judiciare pentru G4media. Acesta poate achita până vineri cauțiunea în bani sau poate să depună o garanție imobiliară.

Mîndruțescu este acuzat că ar fi primit mită 869 de mii de euro de la mai multe firme private ca să le acorde contracte din partea Oracle România. Ar fi vorba de subcontractări pentru servicii de furnizare de hardware, software și de monitorizare.

Potrivit surselor citate Sorin Mîndruțescu ar fi acuzat de 8 fapte de luare de mită de la mai multe firme IT. Printre denunțători ar fi Irina Socol de la Siveco România.

Procurorii au verificat printre altele, contractele privind furnizarea de echipamente hardware și programe software către Novensys Corporation, între 2010 și 2013. Cele două companii ar fi colaborat pentru un contract al Companiei de autostrăzi, actuala CNAIR, privind sistemul informatic de emitere al rovinietei.

CEO-ul Oracle a fost surprins de cel puțin 3 dintre cele 8 acuzații de mită ce i se aduc. Acesta afirmase la intrarea în sediul instituţiei că „este vorba de o neînţelegere”.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat percheziţii, miercuri, la sediul societăţii Oracle România din Pipera, într-un caz privind anumite fapte de corupţie din mediul privat.