Jérôme Olive va fi propus pentru funcţia de administrator al Dacia în cadrul AGA, convocată pentru 26 noiembrie, şi, ulterior, pentru cea de director general al Dacia, în locul lui François Fourmount, care va părăsi compania şi se va pensiona la sfârşitul acestui an, a anunţat joi constructorul auto.

Născut pe 8 decembrie 1957, Jérôme Olive a obţinut diploma de inginer a Institutului Catolic de Arte şi Meserii (ICAM) în anul 1980.

Cariera sa la Renault a început în 1982, la uzina de la Sandouville. În cadrul proiectelor R25 şi R21, Jérôme Olive a ocupat diferite posturi în domeniul fiabilizării proceselor de fabricaţie şi de mentenanţă. În 1985 a preluat funcţia de responsabil investiţii şi mentenanţă la SBFM (Société Bretonne de Fonderie et Mécanique), apoi pe cea de director de producţie.

În 1996, în calitate de şef al Departamentului de Caroserie, se ocupă de lansarea în fabricaţie a modelului Scénic 1 la uzina Renault din Douai. În 1999, devine director adjunct responsabil cu fabricaţia, preluând conducerea uzinei la începutul anului 2004.

Fourmont, la Dacia din 2003

Născut pe 24 decembrie 1948, François Fourmont deţine titlul de doctor în ştiinţe economice şi diploma de studii superioare specializate în managementul de personal. Şi-a început cariera la Renault în anul 1975, ocupând mai multe posturi în cadrul Departamentului Resurse Umane.

Din 1988 şi până în 1998 a ocupat diferite funcţii la uzinele de la Sandouville şi Le Mans. În ianuarie 1999 devine director general al Auto Châssis International şi preşedinte director general al SNT (Société Nouvelle de Transmissions), iar în iulie 2003 este numit director general al Dacia. Din martie 2008, François Fourmont ocupă funcţia de director general al grupului Renault în România.

SURSA:Mediafax