Dieta 80/20. Toată viața s-a luptat cu kilogramele în plus

Dieta 80/20. Gen Cohen a spus că a petrecut aproape un deceniu, de la vârsta de 12 ani, încercând diferite diete în încercarea de a slăbi, dar n-a ajuns la niciun rezultat.

„M-am luptat cu greutatea mea toată viața”, a declarat Cohen, acum în vârstă de 29 de ani, pentru Business Insider.

Ea a spus că, după ce s-a îngrășat în facultate, nu se mai recunoștea. A decis să facă o schimbare și să se apuce de fitness, dar a vrut să o facă diferit de această dată.

„Am ajuns să mă îngraș cu aproximativ 30 de kilograme și pur și simplu nu am putut, pentru nimic în lume, să-mi dau seama cum să scap de ele”, a spus Cohen.

„M-am simțit frustrată, m-am simțit tristă și m-am simțit cu adevărat înșelată de mass-media și de industria de slăbire, pentru că tot ce citeam era „Mănâncă 1.200 de calorii, elimină carbohidrații, nu mânca grăsimi, cumpără aceste shake-uri sau suplimente de proteine”, dar părea că, cu cât încercam mai multe produse și soluții rapide, cu atât mai mult rău făceam.”

A încercat diferite diete fără succes

Dieta 80/20. Ea a spus că slăbea 10 kilograme, apoi se îngrășa la loc cu 15, slăbea 20, apoi se îngrășa la loc cu 30. Acest lucru este arătat și de cercetările cu privire la modul în care metodele nesustenabile de pierdere în greutate pot supune organismul la stres, ceea ce duce la recăpătarea greutății după un timp.

„Mâncam cantități foarte mari de mâncare și mă simțeam groaznic din punct de vedere fizic după aceea”, a spus Cohen.

Ea a spus că, pentru ce a împlinit 21 de ani, mama ei a zburat să o viziteze. Au mers într-un loc frumos și au făcut o mulțime de fotografii, dar când Cohen s-a uitat la ele după aceea a fost șocată de felul în care arăta.

„Am simțit fizic că inima îmi cade în stomac pentru că, sincer, nu am recunoscut fata din imagini”, a adăugat Cohen.

Ea a spus că a mers acasă și s-a urcat pe cântar pentru prima dată după multă vreme și a văzut că greutatea ei a crescut până la 92 de kilograme.

A doua zi, ea și mama ei au mers la mall pentru a cumpăra haine de antrenament, pudră proteică și un blender.

Ea a spus că știa că trebuie să facă lucrurile diferit, așa că a început să se educe și să devoreze informații despre nutriție, fitness și mentalitate. De data aceasta, nu ar mai folosi soluții rapide sau trucuri.

„De fiecare dată când am încercat să slăbesc, am încercat să o fac pentru un tip, pentru o vacanță, pentru un eveniment special, pentru Anul Nou, iar aceasta a fost prima dată când am făcut-o cu adevărat pentru mine”, a spus Cohen.

Cohen a spus că știa că va trebui să aibă un deficit caloric pentru a slăbi, dar, spre deosebire de multe dintre încercările sale anterioare, a decis să nu scadă prea mult caloriile, deoarece dorea ca acest lucru să fie durabil, ceea ce recomandă în general dieteticienii și nutriționiștii.

A urmat principiul „80/20” pentru a slăbi

Dieta 80/20. În loc să elimine carbohidrații sau grăsimile, așa cum încercase anterior, a spus Cohen, ea a urmărit un echilibru sănătos. De asemenea, s-a concentrat pe proteine, asigurându-se că primește o cantitate bună la fiecare masă. Proteinele vă ajută să vă mențineți mușchii și vă mențin senzația de sațietate.

Ea a spus că a urmărit, cântărit și măsurat totul. În mod esențial, Cohen a spus că nu a fost prea strictă cu dieta ei, urmărind să respecte principiul „80/20”.

Aceasta însemna că 80% din ceea ce mânca Cohen era nutritiv și echilibrat, iar 20% era orice îi plăcea. Dieteticienii recomandă această abordare, deoarece înseamnă că nu vă simțiți privați de ceea ce vă place și, din nou, este mai durabil.

Cohen a spus că, în primele trei luni ale noului său stil de viață, nu a pierdut nici măcar un kilogram.

„Am fost devastată, am fost confuză, m-am simțit trădată”, a spus ea. „Îmi făceam analize de sânge, îmi testam tiroida, exploram toate aceste căi și opțiuni diferite”.

Atunci Cohen a luat decizia de a renunța anticoncepționalele, chiar dacă medicul ei îi spusese că nu îi va afecta greutatea. Ea a precizat că în șapte zile de la această decizie a slăbit 5 kilograme. Ea a spus că nu știe dacă decizia a jucat un rol în scăderea în greutate sau dacă a fost o coincidență.

Cohen, care este acum un antrenor certificat de nutriție, a bănuit că organismul ei se afla într-o stare de stres ridicat după ani de diete făcute aiurea, așa că a durat ceva timp până când și-a revenit. Iar în următoarele nouă luni ea a mai slăbit încă 40 de kilograme.

Cum se menține în greutate?

După ce a pierdut toată greutatea pe care și-a dorit-o, Cohen a trecut la menținere, ceea ce nu a fost ușor. A fost nevoie de mai multe încercări pentru a afla cât de mult să își alimenteze corpul și să își mențină greutatea stabilă.

Ea a spus însă că cea mai consistentă formă de exerciții fizice a fost pur și simplu mersul pe jos.

„Merg pe jos în fiecare zi”, a spus Cohen. „Face parte din viața mea”.