Diana Șoșoacă se confruntă cu o situație fără precedent. Senatoarea a fost exclusă din grupul parlamentar al celor de la Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) și se pare că liderii partidului au avut un motiv.

Mai exact, conducerea partidului a luată această decizie după ce Diana Șoșoacă a participat la o petrecere cu lăutari și a transmis totul live pe Faebook. Potrivit acestora, un astfel de eveniment este un lucru incompatibil cu calitatea sa de senator al României. 

În ceea ce privește ideea de excludere, propunerea a fost făcută de Claudiu Tîrziu și Sorin Lavric pentru pozițiile adoptate de senatorul Diana Șoșoacă în interiorul AUR, dar și în exteriorul acestuia.

Această informație a fost confirmată și de deputatul AUR Dan Tănasă, care a precizat că îi pare rău de decizia luată.

Sunteți de acord cu excluderea Dianei Șoșoacă din AUR?

“Din păcate, vă confirm această informație. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Șoșoacă nu a înțeles care sunt regulile jocului în momentul în care ești demnitar al statului român și este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului”, a spus Dan Tanasă, la Antena 3.

Prima reacție a senatoarei Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă nu a pierdut timpul și a reacționat imediat. Ea a precizat că reprezentantul AUR în Biroul Permanent, senatorul Sorin Lavric a fost cel care a solicitat să i se închidă telefonul și totodată, consideră că este vorba despre ”misoginism”.

„Culmea este că și reprezentantul AUR în Biroul Permanent, senatorul Sorin Lavric, a solicitat să mi se închidă microfonul! Misoginism sau “politically correct”?”, a fost unul dintre mesajele Dianei Șoșoacă după ce a discutat cu colegii de partid.

Totodată, în urmă cu câteva ore, Diana Șoșoacă a mai postat pe pagina personală de Facebook un mesaj cu subînțeles.

“Dacă toată lumea vrea să ascundă adevărul, eu nu sunt dispusă la acest compromis!”, a scris aceasta.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin