Autoritățile au picat un examen extrem de important, soldat din nefericire cu cel puțin două victime. Pentru a calma opinia publică, atât șeful STS cât și ministrul de Interne și-au dat demisia.

Însă aceste demisii nu rezolvă incompetența oamenilor din teren. Spre exemplu, potrivit ultimelor noutăți, soția șefului Poliției Caracal, demis pentru modul în care subordonații săi au acționat în cazul dispariției Alexandrei, face și ea parte din poliție. Ba mai mult, aceasta este comisar șef la Secția 2 Poliție Rurală Osica de Sus, având în subordine și postul din Dobrosloveni, locul din care a dispărut fata.

Vorbim tocmai de postul de poliție la care s-a dus prima oară tatăl Alexandrei, pentru a reclama dispariția fetiței. Tatăl Alexandrei a fost trimis înapoi acasă și rugat să revină a doua zi. Polițistul i-a comunicat că, în cazul în care fata nu se întoarce, să revină în dimineața zilei următoare. Totuși, în cursul nopții, polițistul a informat șeful Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus – jud. Olt, cu privire la dispariția minorei.