Pe primul loc se află Bucureștiul, iar în top își face loc și județul Hunedoara, unul dintre cele mai sărace din România. Prezența acestui oraș în top nu este o surpriză fiindcă aici sunt mulți mineri pensionari, care încasează venituri mari datorită muncii grele și condițiilor dificile în care au lucrat.

Pensionarii din sectorul unu al Capitalei au cele mai mari pensii din ţară, o arată ultimele date publicate de Casa Naţională de Pensii.

La polul opus, ultimul loc al clasamentului este ocupat de judeţul Botoşani.

Cei aproximativ 61.000 de pensionari din sectorul unu al Capitalei primesc, în medie, aproape 2.000 de lei lunar. Suma îi propulsează pe primul loc în topul celor mai mari pensii din ţară.

Pe locul doi se află vârstnicii din sectorul şase. Aici, cei 94.000 de pensionari au un venit mediu de peste 1.500 de lei.

Sunt urmaţi îndeaproape de cei din sectorul doi, a căror pensie medie este mai mică cu doar patru lei.

Locul patru este ocupat de judeţul Hunedoara. Aici, venitul celor ieşiţi din câmpul muncii este de 1.500 de lei, arată datele publicate de Casa Naţională de Pensii Publice şi citate de adevărul.ro. Sectorul trei al capitalei este pe locul cinci cu o pensie medie de 1.470 de lei, iar pe locul şase se află sectorul patru cu puţin peste 1.450 de lei.

La polul opus sunt pensionarii din Botoşani! Celor 79.000 de pensionari, poştaşul le aduce, în fiecare lună, doar 946 de lei.

O bătrâneţe grea trăiesc şi cei 55.000 de bătrâni din Giurgiu. În medie, nu primesc mai mult de 960 de lei, informează Antena 3.

Te-ar putea interesa și: