Vicepremierul Dan Barna nu se fereşte să-şi arate şi veleităţile de afacerist. Şeful celor de la USR-PLUS este un mare admirator al pieţelor de capital, conform propriei declaraţii de avere.

Ce avere are Dan Barna?

Dan Barna are plasamente de 1,45 milioane de lei (293.000 de euro) în fonduri de investiţii, atât de acţiuni cât şi obligaţiuni. Vicepremierul este investitor pe cont propriu la Banca Transilvania (10.340 de lei) şi la producătorul de piese auto Compa Sibiu (1.430 de lei).

Potrivit propriei declaraţii de avere, semnată pe 14 iunie 2021 şi publicată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Barna are 2.144 de lei cash disponibil pentru tranzacţionare la bursă prin intermediul societăţii de brokeraj Tradeville în timp ce fondurile mutuale din portofoliul său sunt în mare parte la NN Investment Partners.

Datele de la ANI arată că Dan Barna este printre puţinii membri ai guvernului care îşi investesc banii pe piaţa de capital.

Barna vrea să preia puterea totală în USR-PLUS

Dacă din punct de vedere financiar îi merge foarte bine lui Dan Barna, în toamnă acesta va avea parte şi de o luptă politică la baionetă. Pe lângă cei de la PNL şi cei de la USR-PLUS urmează să aibă Congresul în care să-şi aleagă un preşedinte unic.

Deocamdată, Dan Barna e sigur de candidatura sa, dar nu se ştie cine din PLUS ar urma să-l contracandideze. După toate probabilităţile, ar fi vorba despre europarlamentarul Dacian Cioloş, dar nu este exclus ca pe ultima sută de metri să existe şi unul sau chiar mai multe nume surpriză care să-şi dorească şefia formaţiunii politice.