6,4 milioane de lei. Atât încasează firma de pază Europrotect Security din Alexandria care a încheiat un contract acord-cadru pentru doi ani pentru paza a 15 imobile ale Consiliului Județean Tulcea.

Contractul a fost încheiat pe 26 martie 2019 şi cuprinde servicii de pază şi monitorizare a sistemelor de alarmă. Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă după ce au participat 11 firme şi doar oferta Europrotect a fost declarată admisibilă.

Interesant este că firma câștigătoare îi aparține lui Cristian Baicu din Alexandria, partener de afaceri într-o altă firmă cu fostul şofer al lui Dragnea, Mădălin Ioniţă. Ioniță, la rândul lui, a fost asociat cu Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, în alte companii.

Contractul dintre Europrotect şi CJ Tulcea a fost contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestațiilor (CNSC) şi la Curtea de Apel Constanţa de către firma Romold Security din Vaslui pe motiv că Europrotect nu şi-a îndeplinit corespunzător un contract din 2015 cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, dar a fost respins.

Firma Europrotect Security din Alexandria îl are ca asociat unic pe Cristian Baicu, iar administrator este Adrian Miu.

Potrivit datelor din Monitorul oficial, în 2016, Baicu s-a retras din firma Danubius Travel International şi a cedat pachetul de 57 % din acţiuni către celălalt asociat, Gabriel Măican şi lui Mădălin Ioniţă (46 de ani). Potrivit presei locale, Mădălin Ioniţă a fost şoferul lui Liviu Dragnea, în perioada cât acesta a fost prefect PD de Teleorman şi preşedinte PSD al Consiliului Judeţean Teleorman. În urma unei majorări de capital, Ioniţă a ajuns să deţină aproape 59 % din acţiunile Danubius Travel International.

Fostul şofer al lui Liviu Dragnea, Mădălin Ioniţă, a fost asociat cu fiul liderului PSD, Ştefan, în firma Briza Dunării Events SRL, care operează restaurantul cu plajă, Briza Dunării, pe malul fluviului, în apropiere de Turnu Măgurele. Ioniţă deţinea 40 % din acţiuni şi Dragnea Jr, restul. Anul trecut, Ştefan Dragnea s-a retras din firmă şi Ioniţă a rămas acţionar majoritar, potrivit datelor din Monitorul official, conform g4media.ro.

Mai mult, firma Europrotect a păzit activele Tel Drum, compania de construcţii despre care procurorii DNA susţin că este controlată de fostul lider PSD, mai spune sursa citată.