Iohannis va conduce totul din umbră: Viitorul premier liberal va fi un executant fidel

În cursul zilei de luni, președintele Klaus Iohannis va purta discuții cu formațiunile politice din Parlament, având în vedere că săptămâna trecută Guvernul Cîțu a căzut după moțiunea de cenzură împotriva premierului.

Având în vedere că formațiunile politice care merg la discuțiile de la Palatul Cotroceni au dorințe diferite, jurnalistul Sebastian Zachmann a notat pe pagina sa de Facebook că președintele va construi o majoritate în jurul unui premier liberal, subliniind că un premier tehnocrat sau alegerile anticipate vor fi date uitării.

”Iohannis va construi o majoritate în jurul unui premier de la PNL. Orice altă variantă ar duce la ruperea relației dintre liberali și Cotroceni, deci e imposibilă. Uitați de premier tehnocrat și de anticipate.”, notează realizatorul emisiunii ”Insider Politic”, de la Prima TV.

Jurnalistul mai spune că Partidul Național Liberal și Guvernul vor fi conduse de la Palatul Cotroceni indiferent dacă premier este Florin Cîțu sau altcineva.

”Cu sau fără Cîțu la Palatul Victoria, și PNL, și Guvernul vor fi conduse de la Cotroceni. În cazul în care Iohannis îl sacrifică pe Cîțu, viitorul premier PNL va fi un executant fidel. Asta arată că Iohannis vrea să fie jucător și după 2024.”, a mai notat Sebastian Zachmann.

Război politic între USR și PNL

Sebastian Zachmann mai notează că noile ”lupte” se vor da între USR și PNL, subliniind, totodată, că PSD-ul va sta și se va uita la atacurile dintre cele două formațiuni politice.

”În următorii 3 ani, principalul război politic va fi între USR și PNL, indiferent dacă partidul condus de Cioloș intră sau nu la guvernare. Practic, U-SE-RE e noul refren PE-SE-DE pentru Iohannis. Tot ce trebuie să facă Ciolacu e să mănânce popcorn.”, mai spune acesta.

Tabloul care arată perfect situația politică din România

În finalul mesajului, Sebastian Zachmann notează că în cazul în care coaliția de guvernare se reface, noua majoritate va depinde de votul susținătorilor lui Ludovic Orban. Dacă PSD va susține un guvern liberal, Marcel Ciolacu poate să-și spună adio de la cariera sa politică, mai spune jurnalistul.

”Chiar dacă se reface coaliția de guvernare, noua majoritate va depinde de voturile aripii Orban, cu condiția ca Ludovic să se bazeze măcar pe 30 de parlamentari liberali.

Un guvern PNL susținut de PSD ar însemna sfârșitul politic pentru Marcel Ciolacu.

DMR se întreabă iar cu cine guvernează.”, a fost mesajul acestuia.