În mai puțin de două săptămâni, România își alege un nou Parlament. Duminică, pe 6 decembrie, în plină pandemie de coronavirus, vom avea alegerile parlamentare. În acest context, ies la iveală amânunte absolut șocante despre politicienii aflați la vârful țării.

Este vorba despre mii de euro, dar și despre o companie multinațională care este strâns legată de politicieni. Într-o postare furibundă pe o rețea de socializare, jurnalistul Stelian Negrea face un inventar strigător la cer al politicienilor.

Gigantul OMV Petrom nu este doar una dintre cele mai importante companii din România. Cei de la OMV Petrom au angajat, de-a lungul timpului și pe salarii imense politicieni de la vârful puterii din țara noastră sau pe apropiații acestora.

Stelian Negrea scoate la iveală remunerațiile pe care au pus mâna politicienii de-a lungul timpului, dar și pe cei care s-au legat de OMV Petrom. „Bună afacere face OMV Petrom, o companie deținută majoritar de statul austriac, cumpărând la bucată politicieni români și în special prim miniștri.

O are pe ștatul de plată pe soția șefului USR, Dan Barna, care este șefa departamentului Reward & Respect Labour Litigation din OMV Petrom unde încasează vreo 9000 Euro lunar.

A avut-o vreo 21 de ani angajată pe Viorica Dăncilă de la PSD și l-a păstrat și pe soțul acesteia angajat la o filială prin Teleorman.

Și soția fostului premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, presta servicii medicale tot pentru OMV Petrom.

Ba OMV Petrom a sponsorizat clubul de karting unde activau fii a doi foști premieri: Victor Viorel Ponta și Călin Popescu Tăriceanu ajunși, în cele din urmă, colegi de partid.

Și avem aici doar ce a apărut public la suprafață de-a lungul anilor.

Nu cred că OMV Petrom poate susține că nu se implică în jocurile politice din România prin capacitarea unor politicieni de rang înalt”, a scris Stelian Negrea pe o rețea de socializare.