Dezvăluiri de pe vremea când Dan Capatos era reporter de investigație: Dacă pierdeai o știre, îți luai amendă

Îndrăgitul prezentator de la Xtra Night Show a fost prezent vineri în platoul de la Star Matinal și a relatat mai multe întâmplări de pe vremea când a făcut parte din echipa lui Ion Cristoiu, la Evenimentul Zilei.

„Citeam, imediat după 90, toate ziarele care apăruseră, eram super-fan Ion Cristoiu. Am zis că dacă am șansa să fiu în proximitatea lui, n-am s-o ratez. Nu din prima am fost pe investigații, am fost pe politic, după aia m-am sucit la investigații. Nu era greu, dar nici ușor, că noi eram liderii presei de atunci, iar Ion Cristoiu impusese un standard foarte înalt”, a povestit Dan Capatos.

Dacă pierdeai o știre, îți luai amendă

Mai apoi, acesta a spus că pe vremea respectivă „îți luai amendă” dacă „pierdeai o știre”

„La secția noastră de investigații – ”Servicii secrete” se numea secția pentru că îngloba Minister de Interne, SRI, etc – fiecare aveam domenii de activitate, adică domenii de care răspundeam. Eu răspundeam de Ministerul de Interne, Poliția Capitalei și S.I.E. Trebuia să știi în fiecare zi tot ce se întâmplă. Dacă pierdeai o știre, îți luai amendă. La ora 12 se afișa lista cu amenzi. Niciodată nu mi-am luat amendă. Trebuia să știi tot ce scriau restul ziarelor, chiar dacă nu se băga în ziar, și să ai o exclusivitate”, a mai spus prezentatorul de la Xtra Night Show.

Potrivit celor spuse de Dan Capatos, exclusivitățile erau mai rare. Totuși, erau premiate „la un șpriț” cu „buget de protocol frumos.”

„Exclusivitățile erau mai rare, dar se premiau. Te întâlneai cu fel de fel de colonei, de maiori, la un șpriț. Aveam buget de protocol frumos. Ne duceam la mese, la întâlniri …până îți făceai surse. Sursele alea, devenind surse de încredere, te ajutau pe viitor. Acum e cel mai ușor că ți se dau servite. Scrie de acela, rupe-l pe celălalt”, a conchis Dan Capatos.