Volodimir Zelenski, anunţ-şoc: Vladimir Putin nu pierde puterea la Kremlin, tuturor le este frică de el

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este ferm convins că nimeni din elita politică a Rusiei nu îl va înlătura de la putere pe Vladimir Putin.

„Cred că toată această echipă (de la Kremlin) este conectată prin foarte multe lucruri, multe crime și s-au unit.

Nu sunt sigur de schimbarea de regim a lui Putin acum. Cred că tuturor le este frică de el”, a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu acordat postului de televiziune olandez NOS.

Amintim faptul că Kyrylo Budanov, liderul oficial al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării Naționale din Ucraina, a spus anterior că o lovitură de stat în Rusia este deja în desfășurare.

Declarația sa a întărit zvonurile deja existente privind o posibilă schimbare a regimului politic de la Kremlin.

Se pregătește o lovitură de stat în Rusia

Într-un interviu acordat postului britanic Sky News, generalul-maior Kyrylo Budanov a precizat că o lovitură de stat pentru înlăturarea rapidă a lui Vladimir Putin este deja în desfășurare în Rusia, iar președintele rus este grav bolnav de cancer.

Kyrylo Budanov este remarcabil de tânăr pentru a conduce agenția de informații militare a țării sale, notează sursa citată. Acesta a arătat puține emoții, zâmbind doar o singură dată în timp ce spunea în engleză că este optimist în ceea ce privește războiul din Ucraina.

Declarațiile sale vin în contextul în care există tot mai multe zvonuri conform cărora în Rusia se pregătește un puci pentru înlăturarea urgentă a regimului politic condus de Vladimir Putin.

Conform unor surse citate de Cityam, mai mulți ex-generali și oficiali din fosta KGB, actualmente FSB, se pregătesc să-l înlăture de la puterea statului pe liderul rus.

Ideea că o lovitură de stat ar putea fi iminentă este întărită și de activitatea intensă de pe rețelele sociale din Rusia și din Europa de Est. Mai mult, analiștii militari susțin ferm că toate semnele indică faptul că președintele rus se poate confrunta cu o lovitură de stat.

Vladimir Putin va face orice pentru a rămâne la putere

În acest context, preşedintele rus este conştient că, dacă este înlăturat de la conducerea statului, poate fi scos vinovat pentru toate deciziile controversate ce au fost luate la Kremlin, poate fi judecat, deposedat de toate bunurile sale sau chiar ucis, afirmă generalul american Jack Keane.

„Teama lui Vladimir Putin este întemeiată pentru că actualul lider de la Kremlin nu se poate baza pe protecția statului de drept și instituțiilor guvernamentale care au fost corupte chiar de el.

Totul este să rămână la putere. Asta e motivația lui. Va face orice pentru a rămâne la putere”, a declarat anterior Jack Keane.