Potrivit acestuia, Gheorghe Dincă i-a spus, inițial, că nu ar fi făcut nimic și că nu știe de ce l-au ridicat autoritățile.

„Pot să vă spun că eu am intrat în discuție cu dumnealui. Se afla într-un colț în holul DIICOT-ului și m-am gândit ce să-l întreb pe clientul meu pentru că îmi dădusem seama că era omul prezentat la știri cu o seară înainte. L-am întrebat ce a făcut pentru a mă pregăti să îl apăr. Mi-a spus că nu a făcut nimic. Acesta a fost răspunsul pe care l-a dat în acea seară și că nu știe de ce l-au ridicat polițiștii. În cariera mea m-am întâlnit cu multe situații, în care inițial mi s-a spus că nu s-a făcut nimic. Eram pregătit pentru toate variantele”, a spus avocatul.

Mai mult, acesta crede că fostul său client nu intenționa să o omoare pe Alexandra.

„Eu n-aș putea să zic nici că-i lup singuratic, nici că a săvârșit infracțiuni cu alte persoane. Aș putea să trag concluzia că a dus o viață paralelă, una de familie, alta pe câmp infractional. Discutând cu familia dânsului, văzând că nu au bănuit nimic, văzând și probele de la dosar, nu rezultă decât că a comis singur infracțiunile, iar familia spune că nu știa nimic. În acest context, pot să trag concluzia că era un lup singuratic în câmp infracțional, dar în rest era un om sociabil, cu o viață normală, de familie, și un om activ în societate. Deci o viață paralelă pot să zic”.