Procedurile judiciare impun în cazul lui Gheorghe Dincă efectuarea unei expertize psihiatrice medico-legale. Cu toate acestea, din cauza faptului că reaudierile sale sunt mereu întrerupte din diverse motive juridice, consultul medical este amânat, la fel și testarea cu poligraful.

Medicii legiști de la IML ”Mina Minovici” îl vor consulta pe Dincă. Controlul specialiștilor în psihiatrie poate să îl trimită pe Dincă fie într-o celulă a pușcăriei, fie într-un salon al unui spital de boli nervoase, și acest lucru depinde în totalitatate de declarația sa. În această perioadă, bărbatul care a declarat la o zi după reținere că a ucis două fete, este reaudiat, conform pașilor care trebuie urmați în anchetă. Însă, din cauza faptului că Dincă nu și-a dus până la capăt noile declarații pe care le face în timpul reaudierilor, nu se poate trece la etapa următoare a investigațiilor, și anume examinarea psihiatrică și testarea sa cu poligraful până când nu va fi gata declarația finală.

Zilele acestea, avocații au cerut studierea dosarului pentru a-și pregăti strategiile. Când vom avea o declarație completă a lui Dincă, ce va putea fi studiată de specialiști, se vor face programările pentru testări”, au explicat surse judiciare pentru Libertatea.ro.

Televizorul din celula lui Gheorghe Dincă s-a este stricat

Gheorghe Dincă este cazat în Arestul Central al Poliției Capitalei într-o celulă cu alți doi arestați. Se pare că acesta nu cere nimic în afară de accesul la un televizor deoarece aparatul din camera sa este stricat.

”E liniștit, mănâncă ce i se dă, nu e căutat de nimeni, nu dă telefoane. E puțin supărat că televizorul din camera lui e stricat și nu se mai poate uita la știrile despre el. I s-a explicat că va fi reparat, că l-au stricat niște minori care au stat înainte în camera aia. E interesat de cazul său și spune că ar vrea un alt avocat, unul din Dolj, din zona Olteniei”, au mai spus sursele citate de Libertatea.

Dincă va fi mutat temporar în arestul IPJ Dolj

”Are bagajul, unul mic cu două cămăși, doi pantaloni, două perechi de ciorapi și tot atâtea de chiloți,  făcut. Și actele de transfer au fost întocmite din timp.Când echipa de escortă va fi gata, va fi mutat temporar”, au conchis surse din anchetă.