UPDATE – În urma informațiilor apărute în Capital, fostul ministru Olguța Vasilescu a postat sâmbătă seara un mesaj pe Facebook în care a venit cu mai multe precizări care să lămurească situația.

“Observ ca, deși liderul PSD Dolj Claudiu Manda a dat ieri un punct de vedere ziarului Capital, minciunile despre persoana mea continua… De aceea, revin cu precizări, pentru ultima oara:
1. Nu Liviu Dragnea a cerut mutarea mea la alt minister. EU am solicitat acest lucru, cu riscul asumat sa rămân in afara guvernului, pentru ca la Ministerul Muncii am reușit sa îndeplinesc programul de guvernare care avea termen de finalizare 2020.
2. Nu am vorbit vineri nici măcar telefonic cu Liviu Dragnea, iar dacă era ceva de reproșat nu el era persoana in cauza, pentru ca nu el a declanșat aceasta situație.
3. Nu o cunosc pe doamna de la ANAF și nu am propus-o pe vreo funcție.
4. Dacă persistați in aceasta telenovela de prost gust, data viitoare va vor raspunde avocații mei.
Suficient de clar?”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Știre inițială:

Informaţiile apărute în presă vorbesc despre discuţii dure între Vasilescu şi Dragnea, pornite de la faptul că fostul ministru al Muncii a rămas fără portofoliu în Guvern, după ce a fost refuzată de Klaus Iohannis atât la Transporturi, cât şi la Dezvoltare.

PSnews.ro spune că relaţia dintre Liviu Dragnea şi vechea lui apropiată, Lia Olguţa Vasilescu se află la cuţite. Într-o discuţie privată avută, vineri după-amiază cu liderul PSD, Lia Olguţa Vasilescu l-a ”ameninţat” voalat pe mai vechiul ei camarad că va întoarce armele împotriva lui, găsindu-l pe acesta singurul vinovat pentru faptul că aceasta a rămas fără minister.

 
 

De asemenea, Capital a dezvăluit vineri că numirea cvasi-necunoscutei blonde la ANAF are un iz de telenovelă clasică. Nu Liviu Dragnea a fost cel care a venit cu ideea ca Mihaela Triculescu să ajungă la butoanele Fiscului. Pentru a o îmbuna Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD i-ar fi oferit pe tavă acest post de la ANAF, au dezvăluit surse pentru Capital. Astfel, fostul ministru al Muncii ar avea control într-una dintre cele mai importante instituţii în statul român. Teoretic, însă, pentru că noua şefă de la Fisc a făcut Revelionul la Sinaia, împreună cu Liviu Dragnea, ca parteneră a celui care controlează de fapt Guvernul, Darius Vâlcov.

CE SPUNE CLAUDIU MANDA

Contactat de Capital, Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj şi partenerul de viaţă al Liei Olguţa Vasilescu a infirmat că ar fi avut vreun rol în numirea de la ANAF. “Cine este domnul Trancă? Eu nu-l cunosc. Și nici Olguţa. Aici este vorba despre o manipulare. Noi nu o cunoaştem pe doamna Triculescu şi nu am avut niciun rol în numirea ei”, a spus şeful Comisiei SRI.

 

Nici sursele care ne-au furnizat informaţia iniţială nu au venit cu dovezi concrete care să ateste faptul că într-adevăr Claudiu Manda şi Lia Olguţa Vasilescu ar cunoaşte-o pe noua şefă de la ANAF. şi că ar fi avut vreun rol în ecuaţie. Probabil numirea acesteia este strict legată de Darius Vâlcov, cu care aceasta şi-ar fi petrecut Revelionul.