Compania Facebook a suspendat preinstalarea aplicaţiilor sale, respectiv WhatsApp și Instagram, pe telefoanele Huawei. Este o nouă lovitură pentru gigantul producător de telefoane mobile.

Cei care folosesc deja telefoane marca Huawei nu vor fi afectați de această decizie și vor putea folosi în continuare Facebook, WhatsApp şi Instagram.

Comercianții de telefoane smart încheie de obicei acorduri pentru preinstalarea unor aplicaţii populare. Reprezentanţii Huawei au refuzat să comenteze decizia Facebook.

Acum mai mult timp Google a anunțat că nu va mai furniza softul Android pentru telefoanele Huawei. Aplicațiile Facebook, WhatsApp şi Instagram nu vor mai apărea pe dispozitivele Huawei care nu au ieșit încă pe piață.

Huawei se află într-un mare impas. Washington a interzis companiilor americane să livreze tehnologie către Huawei.

„Grupul era pregătit pentru măsura luată de Washington şi vă depăşi orice problemă, Dar unii clienţi ai magazinelor din Europa şi Asia au declarat că sunt reticenţi să compere telefoane Hawei din cauza incertitudinilor, iar analiştii anticipează o scădere semnificativă a vânzărilor de smartphone-uri Huawei”, a anunțat Huawei.