Jurnalistul Dan Andronic a explicat, într-o postare pe Facebook, ce înseamnă, de fapt, rezultatul negocierilor încheiate ieri în Parlamentul European. Una dintre decizii a vizat alegerea ministrul Apărării al Germaniei, Ursula von der Leyen, în funcția de președinte al Comisiei Europene.

Angela Merkel pune șaua pe Europa! Urmează sărutul rusesc…

Ursula von der Leyen este nominalizarea PPE pentru președinția Comisiei Europene.

Nu este clar dacă ea va fi acceptată și votată, dar este singurul compromis la care s-a putut ajunge.
Constat încă o dată că despre bulgari se scrie de bine în presa europeană, Serghei Stanișev fiind nominalizat/negociat pentru funcția de președinte al Parlamentului European, dar despre România nimic. Nu existăm în aceste negocieri.

Normal, suntem cea mai coruptă țară din Europa, așa că avem ciocu’ mic!

Bullshit!

Câteva observații/informații:

1. Ursula von der Leyen este acuzată de corupție, fiind obiectul unei anchete a Parlamentului german începută din 2015 pentru modul în care s-au acordat contracte de sute de milioane de euro într-un mod preferențial.

2. Ursula von der Leyen este acuzată că și-a plagiat teza de doctorat. În anul 2015, Ursula von der Leyen a fost implicată într-un imens scandal de plagiat. Mai mulți profesori au dovedit faptul că mai bine de jumătate din lucrarea sa de doctorat era plagiată. În lucrare s-au regăsit 43 de paragrafe preluate fără a fi citată sursa.

3. Ursula von der Leyen este considerată cel mai slab ministru din guvernul Merkel, dar este sprijinită de președintele Germaniei și Angela M. A trecut acum o lună și pe la reuniunea Grupului Bildeberg.

4. Războiul Germania-Franța se încheie cu un rezultat în favoarea Germaniei. În acordul încheiat Franța primește doar șefia Băncii Central Europene. Emanuelle Macron a cam luat-o în bot, și odată cu el Dacian Cioloș, eternul favorit al francezilor la o funcție înaltă. Poate se reorientează spre România.

5. Din punct de vedere geostrategic, cum ar zice prietenul Cozmin Gușă, urmează o apropiere de Rusia lui Putin. De unde se vede asta? Păi din tradiționala prietenie ruso-germană, dar și din faptul că Ursula von der Leyen s-a opus furnizării de armament Ucrainei atunci când era atacată de Rusia.

De-abia aștept să văd cum UM de presă, de tip Digi și G4 vor saluta apropierea Europei de Rusia!

P.S. Pentru cei vor să vadă ce înseamnă Sărutul Rusesc, cât de importantă este Istoria le recomand să citească aici” , a notat pe pagina sa de Facebook jurnalistul Dan Andronic.