Reacția liderului Pro România survine după ce Pentru Movilă a anunțat că PMP va vota eliminarea proiectelor care dau facilități infractorilor.

„PMP va vota pentru eliminarea din sistemul legislativ a proiectelor de lege care dau facilităţi pentru infractori, hoţi, evazionişti, care să vină să îi ierte pe cei care au încălcat legea în dispreţul românilor corecți şi cinstiţi”, a spus Movilă Petru, de la PMP.

„Poate ne lămuriți”

Victor Ponta a cerut lămuriri cu privire la această lege și dacă ea cuprinde vreun aspect legat de „turnătorii de la securitate”. Totodată, liderul Pro România a bătut un apropo cu privire la „numele de Petrov”

„Aş avea nevoie de o precizare ca să ne formăm şi noi punctul de vedere de la colegul de la PMP, dacă prin această lege se spune ceva de turnătorii la securitate, de cei care au o decizie judecătorească că au fost turnători, cu numele de Pretov, ca să ştiu dacă votăm sau nu această lege.

Poate ne lămuriţi cum e cu turnătorii la securitate. Mai sunt şi alţi turnători, sigur, dar mă interesa de cei care au o hotărâre judecătorească. Noi trebuie să respectăm justiţia. Ştiu că dvs. respectați justiţia. Şi, dacă avem pe cineva în ţară condamnat că a fost turnător la securitate, cu numele de Petrov, să ne spuneţi dacă i se aplică sau nu legea, să o votăm şi noi”, a spus Victor Ponta.