Marcel Ciolacu a confirmat faptul că Alfred Simionis are coronavirus, deși este vaccinat.

„Liderul de grup al Partidului Social Democrat de la Camera Deputaților, domnul Simonis, este vaccinat, are COVID-19 în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu, în direct la România TV.

Întrebat cum de este posibil să fie infectat dacă s-a vaccinat, Ciolacu susține că colegul său de partid trece printr-o infectare cu noua tulpină, adică valul 4. Totodată, el a mai subliniat faptul că întreaga familie a acestuia, inclusiv socia însărcinată sunt infectați.

El a mai explicat că vaccinarea a făcut ca forma bolii să fie una mai ușoară, însă obiectivul de persoane vaccinate pe care Guvernul l-a dorit nu va fi atins prea curând.

„Are COVID-19, valul patru, este altă tulpină, categoric. Are și el și toată familia, 10 membri ai familiei. Faptul că este vaccinat, efectele asupra lui sunt mult mai reduse. El este bine, este bine întreaga familie, mai ales că soția lui e și însărcinată. Există efecte benefice ale vaccinării, dar dacă tu nu lași oamenii, dacă ai apărut cu Raluca von Brukental și ai făcut filme de prezentare a vaccinării ăn loc să lași specialiștii să explice. Oamenii aveau încredere, dacă vă vaccinați veți face o formă ușoară. Dar nu a explicat nimeni și acum se caută vinovați!

Primul lor obiectiv a fost 10,4 milioane de oameni vacciați în septembrie. Suntem departe rău, suntem pe la 3 milioane și nu se mai vaccinează nimeni, doar centrele sunt goale. Cine este de vină? De ce nu răspunde nimeni?”, a completat liderul PSD.

Ce se întâmplă de la 1 august

Amintim faptul că, în ciuda infectărilor cu noul coronavirus care cresc în România, premierul Florin Cîțu a anunțat că de la 1 august, activitățile cultural-artistice și de divertisment organizate în spații deschise vor putea avea loc cu participarea a cel mult 75.000 de persoane.

Totodată, el a anunțat că au fost aprobate deja măsurile de relaxare, adăugând că majoritatea vizează persoane vaccinate, testate, sau trecute prin boală.

„Am aprobat măsurile de relaxare de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri. Multe dintre ele sunt menținute, dar aș menționa activităție cultural-artistice și de divertisment organizate în spații deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localitățile cu incidență mai mică sau egală cu 2 la mie. Este foarte important! Iar o condiție importantă este că participanții trebuie să fie vaccinați, trecuți prin boală sau testați”, a anunțat, miercuri după-amiază, Florin Cîțu.

Totodată, premierul mai anunța că competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise sunt permise cu spectatori până la 75% din capacitatea maximă a spațiului.

În ceea ce privește accesul în baruri și în cluburi, acesta va fi posibil ca până acum, adică până la ora 2.00.

„Activitățile din baruri, cluburi și săli de jocuri până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00 – 2.00. Rămâne ora 2.00, nu am prelungit, dacă incidența e mai mică sau egală cu 2 la mie, doar pentru persoanele vaccinate”, a conchis premierul Florin Cîțu.