Reguli noi pe plajele din Grecia

Reguli noi pe plajele din Grecia. Noul sezon turistic din luna mai va marca implementarea unor modificări majore în ceea ce privește legislația plajelor, a declarat premierul Greciei.

Prin urmare, se va efectua o reducere semnificativă a numărului de șezlonguri pe toate plajele din Grecia. Spațiul dintre acestea va fi considerabil extins.

În plus, se va interzice plasarea șezlongurilor la o distanță mai mică de 4 metri de mare.

plajă
SURSA FOTO: Dreamstime

Apare aplicația MyCoast

O altă schimbare semnificativă constă în introducerea unei aplicații guvernamentale destinată monitorizării condițiilor de pe plaje.

Prin intermediul aplicației „MyCoast”, utilizatorii pot identifica plajele pe o hartă și pot verifica dacă sunt concesionate sau nu.

De asemenea, aplicația „MyCoast” oferă informații despre nivelul de ocupare al plajei și detectează instalarea ilegală a umbrelelor sau a șezlongurilor.

Cu ajutorul funcțiilor de geolocalizare, utilizatorii pot localiza cu precizie locul exact al unei încălcări suspecte.

Odată identificată, aplicația oferă informații complete, inclusiv locația desemnată, durata contractului de închiriere și zona de acoperire permisă descrisă în contractul de licență.

Reclamanții au opțiunea de a trimite rapoarte fie sub numele lor, folosind numele de utilizator și parola Taxisnet, fie în mod anonim.

Șezlong
SURSA FOTO:pixabay.com

Reguli noi pentru toate plajele elene

Începând cu luna mai, una dintre noile reglementări prevede că 70% din întreaga lungime a plajelor trebuie să rămână liberă de șezlonguri. Se dorește, în acest fel, prevenirea supraaglomerării.

În regiunile protejate, procentul trebuie să fie de 85%. În ceea ce privește zonele ecologic sensibile, utilizarea șezlongurilor va fi interzisă complet.

De asemenea, este necesar să se asigure o distanță minimă de patru metri între șezlonguri și linia țărmului. În acest fel, toată lumea va avea un acces adecvat la mare.

În plus, plajele din Grecia vor fi supravegheate constant cu drone.

Mișcarea „prosopul de plajă”

Vara trecută, protestele publice față de accesul restricționat la plajă au dus la apariția mișcării „prosopul de plajă”, subliniind problema larg răspândită a întreprinderilor care invadează plajele cu umbrele și șezlonguri în mod ilegal.

Ca răspuns, Guvernul a implementat reglementări mai stricte privind exploatarea plajelor.

În conformitate cu noile norme, limitele plajelor sunt înregistrate electronic, iar zonele concesionate sunt strict predefinite.

În plus, un total de 198 de „plaje intangibile” au fost introduse în regiunile desemnate de Natura pentru a proteja aceste zone sensibile din punct de vedere ecologic.