Potrivit Le Soir, în primele luni ale acestui an Deutsche Telekom a abordat guvernul belgian, cel mai mare acţionar la Belgacom SA, pentru a vedea dacă autorităţile de la Bruxelles sunt interesate să vândă o parte din participaţia de 53,5% pe care o deţin la Belgacom.

Publicaţia menţionată susţine că guvernul belgian a cerut grupului german să revină după stabilizarea situaţiei politice. La peste un an de la alegerile legislative, politicienii belgieni nu au reuşit încă să formeze un guvern de coaliţie.

Privatizarea fostului monopol de stat este un subiect controversat. În 2008, guvernul a arătat că, în principiu, nu are obiecţii faţă de reducerea participaţiei sale la Belgacom.

Belgia trebuie să reducă datoria publică, care este aproximativ similară cu Produsul Intern Brut.

Divizia de telefonie mobilă a Belgacom, Proximus, este lider de piaţă în Belgia, piaţă pe care Deutsche Telekom operează sub brandul T-Mobile.

Deutsche Telekom deţine 40% plus o acţiune din drepturile de vot la Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, după ce guvernul grec a decis să vândă un pachet de 10% din acţiunile OTE către Deutsche Telekom pentru aproximativ 400 milioane de euro.

Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE Group, cel mai mare grup de telecomunicaţii din Europa de Sud-Est, deţine 54,01 la sută din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30 la sută din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70 la sută din titluri).
Sursa: Agerpres