Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) nu a fost înştiinţat oficial de către Comisia Europeană referitor la declanşarea procedurii de infringement pentru neimplementarea cadrul de reglementare în comunicaţii. După transmiterea scrisorii oficiale din partea Comisiei Europene, MCSI va avea la dispoziţie două luni de zile pentru a răspunde sesizării instituţiei europene.

Actul normativ de transpunere se află pe agenda Parlamentului României din martie 2011, sub forma unei iniţiative a majorităţii membrilor Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei, din cadrul Camerei Deputaţilor.

Iniţiativa legislativă transpune prevederile noului cadru de reglementare în comunicaţiile electronice şi a primit aviz favorabil din partea Guvernului.

Din motive de procedură, dezbaterile pe marginea acestui proiect de act normativ nu s-au desfăşurat încă la nivelul Parlamentului, urmând ca primele discuţii să aibă loc începând cu luna septembrie 2011.

Menţionăm că, în decembrie 2010, proiectul care transpune cadrul de reglementare în comunicaţii s-a aflat în consultare publică pe site-urile Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi pe cel al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM)

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale îşi exprimă convingerea că proiectul de lege privind comunicaţiile electronice va fi aprobat în timp util, astfel încât să nu se ajungă în fazele următoare ale procedurii de infringement.