Deutsche Bank prevestește oficializarea bitcoin. Analiștii băncii au făcut mai multe previziuni cu privire la viitorul criptoactivelor.

Ei au noi anunțat potențiale creșteri ale prețului pentru bitcoin în acest an.

Presiune pe sectorul tech.

În ciuda comentariilor liniștitoare ale Fed că nu se va grăbi să crească ratele dobânzilor, randamentele obligațiunilor au crescut brusc, ceea ce a determinat scăderea prețurilor acțiunilor tech.

Randamentele mai mari reflectă așteptările unor rate mai mari ale dobânzilor, ceea ce înseamnă că împrumuturile devin mai scumpe.

De aici, presiune pe sectorul tech. Băncile centrale încearcă să calmeze temerile privind inflația, pe măsură ce creșterea randamentelor obligațiunilor depreciază piețele din SUA și Europa.

Companiile care cresc rapid, în special cele din sectorul tehnologiei, trebuie să împrumute mult capital pentru a-și finanța extinderea, iar dobânzile mai mari le pot afecta marjele de profit.

Investitorii cred acum că stimulul de 1,9 trilioane de dolari accelerează recuperarea post-covid, ceea ce va forța în cele din urmă Fed să ridice ratele dobânzilor pentru a stopa inflația – iar acest lucru s-ar putea întâmpla mai devreme decât se aștepta inițial.

Cei 1.400 de dolari primiți de majoritatea americanilor de la guvern încep să miște economia

Potrivit noii evaluări a Fed pentru 2021, PIB-ul american este acum de așteptat să crească cu 6,5% în acest an, iar inflația cu 2,4% (vs previziuni din decembrie, când Fed a anticipat o creștere cu 4,5% și respectiv 1,8%).

Rezerva Federală a promis însă că va menține rata dobânzii cheie la nivelurile actuale până când inflația se va stabiliza la un nivel de 2%, și că nu va ridica dobânda până când piața muncii nu se va recupera complet.

Cererile de ajutor de șomaj au continuat să crească, ajungând la 770.000 în martie, dar este de așteptat ca șomajul să scadă de la 6,2% cât e acum la 4,5% până la sfârșitul anului 2021.

Însă în ciuda știrilor negative dinspre piețe de săptamâna trecută, nu toate lucrurile merg spre rău. Distribuirea cu succes a vaccinurilor înseamnă că sectoarele economice afectate de pandemie revin acum la normal.

Cinematografele, restaurantele, magazinele retail – toate aceste sectoare s-au redeschis chiar la timp pentru a absorbi o parte din cei 1.400 de dolari primiți de majoritatea americanilor săptămâna aceasta de la guvern.

Aceste sectoare care au suferit cel mai mult în timpul pandemiei și-ar putea reveni deci foarte curând și am putea vedea o creștere mare a vânzărilor în următoarele rapoarte financiare.

Revenire mai lentă în Europa

Cu toate acestea, în Europa, distribuirea mai lentă a vaccinului și sosirea unui al treilea val de infectare înseamnă că redresarea economică a Europei va veni probabil la câteva luni după SUA.

În timp ce Banca Centrală Europeană se așteaptă ca inflația să fie volatilă pe termen scurt, acest lucru nu o va determina să crească ratele dobânzilor care sunt în prezent la zero.

BCE a dat asigurări că atât companiile, cât și guvernele pot conta pe rate ale dobânzilor stabile și scăzute în viitorul apropiat pentru a-și proteja revenirea economică.

Apple versus Xiaomi

”Apple a dominat piața de dispozitive portabile în T4. Va reuși Xiaomi să reducă decalajul, după ce instanța americana a decis suspendarea interdicției de a investi în companie?

Xiaomi (HKSE: 1810) își anunță rezultatele financiare anuale miercuri, 24 martie, după închiderea bursei în Hong Kong.

După un an în care utilizarea tehnologiei a crescut din cauza muncii la distanță și a interesului crescut pentru monitorizarea sănătății, cheltuielile la nivel mondial pentru dispozitivele portabile vor fi de 81,5 miliarde de dolari în 2021, în creștere cu 18,1% față de 69 de miliarde de dolari în 2020.

Liderul de piață în tehnologia portabilă este Apple (NASDAQ: AAPL), care a vândut un număr impresionant de 55,6 milioane de dispozitive în 2020 comparativ cu unitățile Xiaomi de 13,5 milioane, în creștere cu 5% față de anul trecut. Samsung (LSE: SMSN.L) și Huawei (SZSE: 002502) rămân în urma acestor doi giganți tech.

Din păcate, pentru Xiaomi, noul an nu a început bine, deoarece au fost afectați de o hotărâre judecătorească din SUA, care i-a obligat pe toți americanii să-și vândă acțiunile deținute în această companie.

Decizia a fost revocată temporar vinerea trecută (12 martie) de un tribunal din Washington. Xiaomi nu a scăpat încă complet, dar este probabil să câștige o anulare completă a interdicției, care ar putea impulsiona semnificativ prețurile acțiunilor.

Între timp, Xiaomi se confruntă și cu lipsa globală de cipuri. Compania intenționează să-și reducă achizițiile de la Qualcomm cu 25% și să treacă la MediaTek (TWSE: 2454) pentru livrarea a aproape jumătate din nevoile lor de cipuri.

Acest lucru va fi cu siguranță o lovitură pentru Qualcomm și poate conduce la creșterea prețurilor acțiunilor atât pentru MediaTek, cât și pentru Xiaomi.”, comentează Ionut Paulenco, analist al platformei de investiții eToro.

Ionuț Paulenco, analistul de piață pentru România al eToro, are o experiență de peste 7 ani în industria financiară, specializându-se în diversificarea portofoliilor și în acțiuni.

Deutsche Bank anunță oficializarea bitcoin

”Gigantul Deutsche Bank a declarat că bitcoin este acum „prea important pentru a fi ignorat” pentru autoritățile de reglementare globale și se așteaptă ca guvernele să înceapă să reglementeze criptoactivele până la sfârșitul anului 2021.

Cu o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari și un potențial de creștere continuă, analiștii Deutsche Bank au făcut mai multe previziuni cu privire la viitorul bitcoinului, anticipând potențiale creșteri ale prețului, precum și supravegherea din partea autorităților de reglementare globale.

Într-un raport intitulat „Viitorul plăților: seria 2 partea III. Bitcoin: Efectul Tinkerbell poate deveni o profeție de sine stătătoare? ”, analiștii Deutsche Bank au analizat parcursul pe care bitcoin l-a avut până acum, înainte de a adăuga că prețul „ar putea continua să crească” în continuare, atâta timp cât administratorii de active și companiile continuă să intre pe piața criptoactivelor.

În raport se mai adaugă că băncile centrale și guvernele „înțeleg acum că Bitcoin și alte criptomonede sunt aici pentru a rămâne”, arată Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Primul fotbalist plătit în criptomonede

Trebuie menționat că Cristiano Ronaldo a devenit primul fotbalist care a fost plătit în criptomonede, în urma unui număr de goluri record.

Astfel, Ronaldo, care joacă în prezent pentru gigantul italian Juventus FC, a primit 770 token-uri JUV Fan înainte de meciul său din acest weekend – token-uri care le permit suporterilor Juventus să interacționeze cu clubul lor și să participe la diferite decizii prin intermediul aplicației Socios.

Numărul de 770 de token-uri JUV care i-au fost plătite de fani este identic cu numărul total de goluri din cariera sa de fotbalist profesionist.

Douăzeci și patru de cluburi folosesc în prezent cripto – token-uri

Douăzeci și patru de cluburi folosesc în prezent cripto – token-uri în fotbalul de elită, inclusiv cluburi precum Barcelona, ​​Atletico Madrid, Paris Saint-Germain și, cel mai recent, Manchester City.

Token-urile sunt tranzacționate prin intermediul platformei Chillz, iar valoarea totală a Fan token-urilor pe platformă este estimată la peste 400 de milioane de dolari.

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent.

Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto.

Este o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes.

Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.