Cei mai săraci români sunt în Oltenia şi Moldova, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. În ciuda boom-ului tehnologic, anul trecut una din trei persoane din România nu a avut bunuri de folosință îndelungată.

 Aceste obiecte sunt, potrivit statisticienilor, maşina de spălat rufe, televizorul color, telefonul, calculator sau autoturismul. Peste 35% dintre români trăiesc în case în care există grave probleme. În aproape 30% dintre locuinţele din România nu există grup sanitar, iar în peste 27% dintre acestea nu există cadă sau duş. De asemenea, 11% din persoanele din ţara noastră trăiesc în locuinţe cu pereţi plini de igrasie sau cu podele deteriorate.

La capitolul resurse financiare, 3,9 milioane de persoane nu şi-au permis anul trecut să plătească chiria, ipoteca sau facturile lunare şi nici să mănânce carne o dată la două zile. De asemenea, doi din trei români nu au putut să-şi plătească o vacanță, iar unul din doi nu a putut face față unor situații neprevăzute, arată libertatea.com.

 Asta în timp ce în timp ce alte date statistice arată creşteri economice record. Datele INS arată că și viitorul copiilor din România este tot mai fragil. 4 din 10 copii și 4 din 10 tineri se află în risc de sărăcie și excluziune socială. Doar bulgarii stau mai prost ca noi la această statistică.