Ion Iliescu a fost diagnosticat cu pericardită, o afecţiune care constă în inflamarea membranei subţiri care acoperă inima. Pentru că starea de sănătate a fostului șef de stat era una sensibilă, medicii de la Elias l-au direcționat la Institutul „C.C. Iliescu”, unde a fost și operat.

În cursul serii de luni, Ion Iliescu a fost operat de „pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă”. Conofrm reprezentanților spitalelor, operația prin care a trecut Ion Iliescu s-a încheiat „cu un rezultat foarte bun”.

„În prezent domnul Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată în secția ATI a Institutului nostru, este stabil și în afara oricărui pericol imediat. Orice declarații ulterioare se vor face doar cu acordul expres al pacientului”.

Citește și Breaking News! Senatul a luat decizia: Ce se întâmplă cu propunerea de repatriere a aurului a lui Dragnea

„După evaluare și pregătire preoperatorie, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale cu un rezultat final foarte bun. În prezent, domnul Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată, în Secția ATI 1 a institutului nostru, este stabil și în afara unui pericol imediat”, spun reprezentanții Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”.

Mai multe informații despre starea de sănptate a pacientului vor fi făcute doar cu acordula cestuia.

Citește și Schimbare majoră în educație! Câte clase sunt acum obligatorii și ce examene noi vor avea de susținut elevii

Ion Iliescu are de mai mult timp probleme cu inima. Aceasta a fost operat la inimă inclusiv la Paris, în anul 2007. Fostul președinte are montate câteva stenturi. În 2012 a suferit o operație pentru un polip la colon. Ion Iliescu are 89 de ani.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a spus că nu are dreptul să vorbească despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu pentru că familia acestuia nu și-a exprimat acrodul în acest sens.

Vezi și Umilință pentru Viorica Dăncilă! Alegerea greșită a premierului la nunta Olguței Vasilescu

Vezi și S-a aflat! Ce salariu câștigă Mircea Badea la Antena 3. Suma este uriașă