Cercetarea, prezentată de The Guardian, a arătat că mai multor voluntari la studiu li s-a administrat un cocktail de mai multe substanțe cu rolul de a-i întineri. Oamenii de știință doreau să producă o schimbare în sens invers a semnelor îmbătrânirii din genomul subiecţilor.  Rezultatul a fost peste așteptări. Subiecţii testelor au întinerit, efectiv, cu 2,5 ani, iar sistemele lor imunitare s-au îmbunătăţit cu trecerea timpului, în loc să slăbească, așa cum este mersul firesc.

Trebuie, însă menționat că cercetarea s-a efectuat pe doar nouă participanți și este greu să se obțină o generalizare pe un studiu atțt de restrâns. Totuși rezultatele obținute sunt îmbucurătoare și un bun punt de plecare pentru cercetări ulterioare mai ample.

Combinaţia de substanţe primită de subiecţi a inclus un hormon de creştere şi două tipuri de medicamente pentru diabet. Cercetătorii au privit, după administrarea combinaţiei, efectul asupra „ceasului” epigenetic, un semn din genomul uman care arată cât de bătrân sau tânăr este un individ, scrie și Digi24.