Conform celor spuse de Denise Rifai, „apar și vești bune” în dezastrul numit Covid. Acesta subliniază că „vor urma zile grele pentru toate statele lumii” din punct de vedere financiar.

„In dezastrul ce se numeste Covid, iata mai apar si vesti bune! Si oameni care tin steagul sus pentru Romania!

Financiar vorbind, vor urma zile grele pentru toate statele lumii; un sistem de impozitare decis si dictat la nivel european, nenegociat de noi ca stat, acum, era tot ce ne mai lipsea!

Romania a mai experimentat multe alte decizii nenecesare, cum a fost de exemplu aderarea la tratatul de convergenta fiscala in 2012.

Acum insa, situatia este cu mult mai delicata si este de salutat ca Romania este reprezentata de specialisti cu viziune si curaj!”, a scris Denise Rifai într-un mesaj pe propria pagină de Facebook.

Bilanțul de duminică al cazurilor

Evoluția pandemiei de coronavirus nu este deloc încurajatoare, iar autoritățile sunt din ce în ce mai îngrijorate în perspectiva începerii noului an școlar.

Până în data de 13 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 103.495 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 43.025 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.283 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.109 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 364 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până în data menționată, 4.163 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

32 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.052. Dintre acestea, 465 sunt internate la ATI.

Până la data respectivă, la nivel național, au fost prelucrate 2.081.644 de teste. Dintre acestea 14.784 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 8.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.806 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.835 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.780 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 37.409 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 5 persoane.