Denise Rifai și Robert Turcescu, victima escrocilor și a fake news-urilor

Denise Rifai, victima escrocilor! În mediul online, circulă o știre falsă despre un interviu pe care l-ar fi realizat cu Robert Turcescu, în cadrul emisiunii TV „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Interviul respectiv este un fake news în care este rostogolit numele ei, al emisiunii TV și al altor persoane publice. Acolo scrie că Robert Turcescu ar fi fost arestat și dat în judecată de Banca României. Fals!

Este o practică tot mai întâlnită! Diferite entități se folosesc de numele emisiunilor TV și ale unor persoane publice pentru escrocherii. Vedeta i-a rugat pe fanii ei să nu citească acele știri false.

„Ii rog pe cei care vin in contact cu aceste pagini fake sa nu le deschida! (…) In materialul fals care face referire la presupusul interviu, se promoveaza o platforma care ar asigura venituri consistente dupa o investitie initiala. (…)

Pentru ca informatia sa fie credibila si escrocheria sa poata fi pusa in aplicare prin manipularea utilizatorilor, in acest fake news au fost clonate sigle ale unor companii si site-uri”, a scris, joi, Denise Rifai pe contul ei de Facebook.

Robert Turcescu
Robert Turcescu (SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

Andreea Esca, victima escrocilor! Ce-a pățit prezentatoarea TV?

La rândul ei, și Andreea Esca a fost victima escrocilor. Imaginea ei a fost folosită în mod ilegal de către un site care clonează PRO TV Plus. Andreea Esca a combătut zvonurile apărute în mediul online. Situația i se pare aberantă.

Vedeta a explicat că nu este prima dată când se confruntă cu o astfel de situație. Imaginea ei a fost folosită într-un mod asemănător și în anul 2019 pentru a promova un produs de slăbit. Ea a criticat înșelătoriile apărute în mediul online și a spus că oamenii pot cădea ușor în aceste capcane, fiind bine construite.

„Toată nebunia acestor fake news a ajuns la mine foarte ciudat. Acum câțiva ani, când o artistă foarte cunoscută și dragă mie, o doamnă inteligentă, de peste 70 de ani, m-a sunat să mă întrebe de unde poate cumpăra nu știu ce chestie de slăbit pe care a văzut că o promovez. Nu înțelegeam despre ce vorbește, mai ales că eu nu am luat nimic de slăbit vreodată și nici nu am recomandat vreodată așa ceva.

Mi-a povestit că a citit pe net și mi-a trimis link-ul. Nu mi-a venit să cred că există oameni care se pot ocupa cu asemenea înșelătorii, în care foloseau nu numai imaginea mea, dar și a postului de televiziune, cu un interviu fals, cu poze… ceva incredibil”, a declarat ea.