Ministrul Economiei, Energiei şi Turismului, Virgil Popescu, a declarat, joi seară, la B1, că întreaga economie a ţării a fost PSD-izată, iar şefii instituţiilor de stat au fost implicaţi în campania electorală.

„Şi la ape minerale sunt probleme. Domnul director s-a pozat şi era foarte mândru în campania electorală cu geacă roşie de pionier, domnul director de la OSIM era, la fel, cu geacă roşie de pionier. Practic, toată economia românească a fost PSD-izată de la A la Z. Astăzi l-am schimbat pe directorul OSIM”, a arătat Popescu.

Cine este Ionuț Barbu, fostul director OSIM

Ionuț Barbu ocupa funcția de președinte general al OSIM din anul 2017, având vârsta de 28 de ani la data numirii. Acesta a mai ocupat funcția de director general al SC Expert Gaz construct SRL Giurgiu între 2012 și 2016 și pe cea de președinte al Consiliului de Administrație a Zonei Libere Giurgiu în 2016.

Ce avere are acesta

În ultima sa declarație de avere, Ionuț Barbu a declarat că are un teren intravilan în Giurgiu cumpărat în anul 2016. Tot în Giurgiu acesta mai are și un apartament, dobândit printr-un contract de vânzare-cumpărare în anul 2016.

În 2018, Ionuț Barbu și-a deschis un depozit bancar la Raiffeisen Bank în valoare de 48.026,92 lei.

Acesta primea anual, o indemnizație din partea OSIM, în valoare de 106.926 lei.

Ce face OSIM

Misiunea Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, autoritate unică în România în acordarea protecţiei proprietăţii industriale, este de a susţine inovarea şi competitivitatea în România, prin acordarea unei protecţii eficiente a drepturilor de proprietate industrială, furnizarea de servicii de specialitate de calitate, şi prin promovarea proprietăţii industriale în infrastructura economică naţională, şi de a asigura cooperarea României în relaţiile internaţionale în domeniu.