Ludovic Orban a anunţat că îşi va depune miercuri, la ora 12,00, demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat marţi că decizia preşedintelui de nominalizare a lui Dacian Cioloş pentru postul de premier este o cacealma care are ca efect prelungirea şi adâncirea crizei politice, precizând că Cioloş nu are nicio şansă să formeze o majoritate parlamentară. El a subliniat că soluţia ar fi fost desemnarea unui premier din partea PNL, altul decât Florin Cîţu.

Cioloş, despre şefia Camerei Deputaţilor

Liderul USR Dacian Cioloş a declarat, marţi, că nu a discutat încă în partid despre şefia Camerei Deputaţilor, care se va vacanta după demisia lui Ludovic Orban şi a spus că nu doreşte să intre în conflictul dintre Florin Cîţu şi Ludovic Orban, partidul său urmând să discute cu conducerea PNL.

”Nu am discutat încă lucrul acesta în conducerea partidului, vom vedea zilele următoare, ieri şi zilele trecute am fost focalizaţi pe această candidatură şi pe negocierile de la Cotroceni”, a spus Cioloş.

El a continuat: ”Vom vedea care este şi poziţia colegilor noştri, acum poziţia e ocupată de Ludovic Orban, vom vedea cum pun problema şi colegii noştri. Voi avea o discuţie cu conducerea PNL, daţi-mi voie să nu intru în acest conflict Orban-Cîţu, voi avea o discuţie cu conducerea PNL şi vom vedea de acolo”.