Sebastian Zachmann, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din România, care s-a făcut remarcat în ultima vreme prin întrebările pe care le-a pus Președintelui Klaus Iohannis, în conferințele de presă de la Palatul Cotroceni, din partea cotidianului Adevărul, și-a anunțat demisia de la publicația pentru care a lucrat până acum.

Zachmann a postat un mesaj emoționant pe internet, în care arată cum, pe parcursul celor 9 ani petrecuți la Adevărul, au căzut 9 guverne în România și a luat cel puțin 9 kilograme în plus.

Juranalistul a explicat faptul că a ales o despărțire amiabilă de fostul loc de muncă, ”fără să ne punem poalele în cap”.

”Ceva ciudat s-a întâmplat”

”Am pus capăt cele mai lungi relații din viața mea. După 9 ani, ne-am despărțit amiabil, fără să ne punem poalele-n cap. Când ne-am cunoscut, eram un puști cu părul ușor ondulat, în căutare de noi experiențe.

Nu mă gândeam că poate fi ceva serios, nu eram genul. Dar ceva ciudat s-a întâmplat: am stat lipit de tine zi de zi, deși nu m-ai ținut niciodată cu forța. Dimpotrivă, mi-ai oferit libertate, exact cum ne-a fost vorba.

Sebastian Zachmann

Acum am părul până la șale, fire albe (chiar și în barbă) și cel puțin 9 kg în plus. Au căzut și 9 guverne. A sosit timpul să ne despărțim, fără să căutăm vinovați.

Cea mai lungă relație din viața mea a fost cu presa scrisă. Azi am demisionat de la Adevărul.”, a scris Sebastian Zachmann miercuri pe Facebook.

S-a născut la Suceava

Sebastian Zachmann s-a născut pe 16 noiembrie 1988, în Suceava. A studiat jurnalismul la Universitatea din București și la Universidad de Malaga.

”În ciuda numelui, sunt român și ortodox. Nu denigrez cu orice prilej Biserica, doar semnalez câteva practici. Legătura dintre Biserică și partide, PSD, PNL, PDL sau orice alt partid care ajunge la putere, e foarte puternică”, a scris el la un moment dat.

Lunga carieră de jurnalist la cotidianul Adevărul l-a făcut să devină una dintre cele mai respectate voci ale presei din România.