Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că hotărârea de încuviinţare a măsurii adoptate de preşedintele României privind instituirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul României a fost aprobată în unanimitate. Votul s-a desfăşurat electronic la distanţă.

Preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Marcel Ciolacu şi Titus Corlăţean, au fost prezenţi în sala de plen. Ciolacu a condus şedinţa şi a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa online 400 de parlamentari.

PSD a votat pentru starea de urgență

Parlamentarii PSD au votat pentru adoptarea decretului emis de preşedintele Klaus Iohannis privind starea de urgenţă pe teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile.

Barna a declarat că și USR este pentru decretarea stării de urgență

“USR va vota pentru decretul de instituire a stării de urgenţă. E un decret necesar, util, nu este însă suficient pentru a trece peste această criză. Am avut până nu demult o criză politică, suprapusă peste criza de sănătate publică, s-a terminat criza politică, dar acum intrăm între-o criză de sănătate publică care se aşează peste o criză economică pe care o avem în faţă în aceste zile”, a spus Dan Barna.

PNL susține decretul președintelui Klaus Iohannis

“PNL susţine decretul în forma preşedintelui. Observaţiile şi propunerile să fie transmise către premier pentru a fi preluate prin ordonanţe de urgenţă. Există deschidere pentru preluarea lor. “Speram să nu aud declaraţii politice. E timpul solidarităţii şi nu al disputelor politice. Colegii să se abţină de la declaraţii politice”, a spus Roman.

Partidul lui Tăriceanu, alături de celelalte partide

“Cer imperios Guvernului să adopte această măsură acum şi nu după ce va exista o explozie a epidemiei şi ne vom confrunta cu zeci de mii de persoane infectate cu coronavirus”, a afirmat Tăriceanu.

PMP a votat pentru menținerea stării de urgență

“PMP a solicitat preventiv, cu câteva săptămâni în urmă, decretarea stării de urgenţă pentru a nu fi scăpate de sub control efectele crizei epidemiologice. Rămânem consecvenţi în această privinţă şi vom vota clar pentru menţinerea stării de urgenţă cu o serie de observaţii”, a spus Pașcan.