Şapte noi decese au fost consemnate miercuri în Belgia din cauza epidemiei COVID-19, ceea ce aduce numărul cazurilor fatale la 21 de la începutul epidemiei. Dintre noile cazuri de contaminare înregistrate miercuri, 145 au fost consemnate în Flandra, 48 la Bruxelles şi 95 în Valonia.

634 de pacienți internați

În spitalele belgiene se află internaţi 634 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 130 se află în unităţi de terapie intensivă.

Începând din 13 martie, 155 de pacienţi ce fuseseră contaminaţi cu noul coronavirus au fost externaţi din spitalele din Belgia.

 

O singură persoană trebuie să iasă la cumpăraturi

Medicul Emmanuel André, purtător de cuvânt interfederal, a reamintit că pentru respectarea măsurilor de distanţare socială o singură persoană din fiecare familie trebuie să iasă pentru a cumpăra alimentele şi medicamentele necesare.

El a cerut populaţiei să nu poarte măştile sanitare pe stradă. Purtarea măştilor nu este necesară dacă toată lumea respectă distanţa socială, măsură impusă de guvern. Măştile sunt rezervate personalului medical, notează Agerpres.