Preşedintele Klaus Iohannis a numit-o pe Gabriela Scutea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe Crin-Nicu Bologa – la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi pe Elena-Giorgiana Hosu – procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Şeful statului a declarat la Bruxelles că avizul dat de CSM este superficial. Iohannis şi-a motivat decizia de numire a procurorii șefi ai parchetelor mari deoarece sunt procurori foarte buni și procedura organizată de Ministerul Justiției a fost corectă și transparentă.

Pe 14 februarie, Secţia pentru procurori a CSM a anunţat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis avizele date pentru propunerile de numire la şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Secţia pentru procurori a CSM a înaintat şefului statului propunerile ministrului Justiţiei pentru numirea în cele trei funcţii, însoţite de avize. Gabriela Scutea şi Giorgiana-Elena Hosu au primit aviz negativ, iar Crin-Nicu Bologa – aviz pozitiv.