Astfel, bugetarii aflați în delegații în localități aflate la o distanță mai mare de 5 km față de locul de muncă vor primi începând de la 1 ianuarie 2019 o indemnizație de delegare de 20 de lei/zi, mai mare cu peste 53% față de cea în vigoare astăzi.

Mai mult, noua lege prevede că personalul autorităților și instituțiilor publice delegate într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 km de locul de muncă pot primi o alocație de cazare de 230 de lei/zi, în limita căreia trebuie să își acopere cheltuielile de cazare.

Instituția care aprobă delegația poate majora această alocație de cazare cu până la 50%.

O altă modificare suspectă apare în cazul mijloacelor de transport pentru care se oferă decontare. Dacă și până acum se decontau cheltuielile de transport dus-întors cu avionul (clasa economică), cu trenul, cu navele de călători, cu transportul în comun, cu mașinile instituției publice și cu autoturismul angajatului, de la 1 ianuarie 2019 se vor acorda bani și pentru utilizarea autoturismului aflat în folosința angajatului, adică o mașină împrumutată.

În cazul în care deplasarea se efectuează cu autoturismul aflat în proprietate sau folosință, bugetarii primesc contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi pe distanţa cea mai scurtă.

Vedeți și alte modificări aduse de lege aici.