Decizia criminală care lovește în milioane de români! Este vorba de măsura ca internările și operațiile care nu sunt de urgență să fie suspendate pentru 30 de zile. Această acțiune a stârnit revolta oamenilor iar un cunoscut jurnalist a dat de pământ cu Guvernul.

Jurnalista Liliana Ruse de la RTV a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj dur la adresa autorităților. Ea a arătat că cei de la putere au fost incapabili să facă circuite separate COVID în spitale. Mai exact, a spus ea, o soluție ar fi fost să lase spitale exclusiv COVID.

„Altă decizie criminală: suspendarea intervențiilor chirurgicale pentru 30 de zile, cu excepția urgențelor. Un pacient cu cancer gradul 1 sau 2 nu e o urgență, dar cine garantează că amânarea intervenției nu crește pericolul pentru el?

De fapt, acești siniștri care ne conduc au fost incapabili să facă circuite separate covid în spitale. Să lase spitale exclusiv covid. Să crească numărul de paturi ATI. Să aducă medicamente. Să asigure testarea masivă. Să țină școlile safe. Continuați voi”, a scris Lili Ruse pe pagina sa de socializare.

Decizia care provoacă cutremur pentru milioane de români

Internauții i-au atas atenția că paciențții oncologici sunt exceptați.

„Depinde. Știu pe cineva deja amânat pentru luna viitoare”, a fost răspunsul categoric al jurnalistei. Ea a explicat că gradul 1 nu este considerat urgență, spre exemplu.

Trebuie spus că o ultimă decizie prevede că internările și operațiile care nu sunt de urgență sunt suspendate pentru 30 de zile. Femeile însărcinate care au nevoie de control, bolnavii de cancer și pacienții care au nevoie de dializă nu se încadrează în acest ordin. Cei care ajung la urgențe sunt și ei o excepție a acestui ordin.

”Situația este pentru a gestiona o situație de urgență, de dezastru, unde avem resurse mai limitate față de necesar.” a anunțat Raed Arafat.