Decizia momentului pentru fostul şef al PSD, Liviu Dragnea. Judecătorii au dat un prim răspuns la cererea sa de eliberare. Magistraţii au amânat decizia pentru 24 de ore.

Decizia momentului pentru Liviu Dragnea

Este decizia momentului pentru fostul şef al PSD, Liviu Dragnea. Acesta află joi dacă va fi sau nu eliberat. Cei de la Tribunalul București au amânat pentru mâine decizia finală, informează Digi24.

Judecătoria Sectorului 5 a respins, la finalul lunii aprilie, cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD, ca fiind neîntemeiată.

Liviu Dragnea avea de partea sa, la data judecării pe fond, la Judecătoria Sectorului 5, avizul favorabil privind reabilitarea, acordat de Penitenciarul Rahova, unde ispășește pedeapsa, precum și decizia definitivă a magistraților, care i-au dat dreptate fostului președinte al PSD în dosarul în care a cerut recunoașterea a 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, cât timp dreptul la muncă i-ar fi fost încălcat.

Dragnea, condamnare la 3,6 ani

Fostul şef al PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman (DGASPC).