Decizia momentului în dosarul Caracal! Vestea a venit chiar acum. Ce se va întâmpla cu Gheorghe Dincă

UPDATE: Dacă nu s-ar fi contopit pedepsele, potrivit legii penale, Dincă ar fi avut de ispășit peste 80 de ani de detenție, practic, închisoare pe viață.

Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, acuzat că le-a omorât și apoi incinerat în curtea casei pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. a fost condamnat, vineri, la 30 de ani de închisoare cu executare. Dincă se afla în arest preventiv.

În plus, Dincă trebuie să plătească familiei Luizei Melencu daune de 100.000 de euro, conform Antena 3.

Magistrații Tribunalului Slatina l-au condamnat pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare cu executare, deși el nu a semnat pe durata cercetărilor niciun acord de recunoaștere a celor două crime. Astfel, el a fost condamnat la pedeapsa maximă, fiind găsit vinovat pentru omor, trafic de persoane și profanare de cadavre. În prezent, Gheorghe Dincă este încarcerat în Penitenciarul din Craiova.

Monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Judecătorii de la Tribunalul Olt au venit vineri, 23 septembrie, cu o sentință în dosarul Caracal, cel în care Gheorghe Dincă este acuzat, printre altele de răpirea și omorârea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu. Amintim că magistrații ar fi trebui să vină cu un verdict de mai mult timp, însă au decis să amâne de două ori sentința.

La termenul din 16 iunie, Gheorghe Dincă a cerut să fie achitat pentru dublu omor, după ce le-a spus judecătorilor că cele două tineri nu sunt moarte. De asemenea, el a mai spus că nu există probe care să arate că el le-a omorât pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu. Astfel, după ce a cerut să fie achitat pentru dublu omor, el a cerut să fie condamnat pentru orice, dar mai puțin pentru omor.

De altfel, la începutul acestei luni, Tribunalul Olt a amânat din nou decizia deoarece judecătoarea titulară a invocate, din nou, „respectarea principiului continuității completului de judecată”, conform căruia completul trebuie să rămână același pe tot parcursul procesului juridic.

Atunci, avocatul familiei Alexandrei Măceșanu, Aurel Moldovan, spunea „probabil că este în concediu sau nu a terminat de redactat motivarea”.

Potrivit spuselor sale, și la precedenta ședință în care trebuia anunțată sentința (12 august 2022), judecătoarea respectivă a cerut amânarea verdictului pentru că era în concediu de odihnă. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 23 septembrie 2022, atunci când sunt șanse mari ca instanța judecătorească să anunțe primele condamnări în Dosarul Caracal.

„Pentru a asigura respectarea principiului continuităţii completului de judecată conform reglementărilor art. 123 alin. 4 din Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, art. 354 alin. 2 C.p.p. şi jurisprudenţa constantă a Curţii Europene a Drepturilor Omului, pentru deliberare, amână pronunţarea la data de 23 septembrie 2022. Pronunţată în şedinţă publică, azi 09.09.2022, la Tribunalul Olt. Document: Încheiere – Amânare ulterioară a pronunţării 09.09.2022”, se arată pe portalul instanței de judecată.

Gheorghe Dincă nu mai recunoaște că le-ar fi omorât pe cele două tinere

Ulterior, ”monstrul din Caracal” a  precizat că tinere au dispărut din cauza lui Ștefan B. și a Petruței M. Bărbatul chiar i-a descris pe cei doi, iar în urma căutării în evidența populației au fost găsite trei persoane cu date de identitate apropiate, însă când i s-au arătat poze cu aceștia el a spus că nu-i recunoaște pe niciunul.

Mai mult decât atât, la ultimul termen al procesului, care a avut loc în luna iunie a acestui an, Gheorghe Dincă a vorbit din nou despre aceste două persoane, subliniind că a fost constrâns să declare că el este autorul celor două crime.

El a mai spus că a fost torturat pentru a lua asupra lui vina și că, de fapt, aceste crime nu există, cele două tinere fiind încă în viață.

S-a cerut o pedeapsă de 30 de ani de închisoare

Tot la ultimul termen, procurorul de ședință a cerut ca inculpatul să primească o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. Amintim că legea actuală spune că, în cazul în care o persoană săvârșește infracțiunea de omor calificat, atunci pedeapsa maximă va fi detenția pe viață.

Lucrurile se schimbă, însă, dacă vinovatul are peste 65 de ani. Atunci, Codul Penal spune că pedeapsa maximă va fi de 30 de ani.