Mai exact, Dan Barna este de părere că soluția tensiunilor din Coaliție „este dialogul”. Totodată, vicepremierul a mai menționat că   a avut o discuție cu liberalii și că nu se va ajunge la o solicitare de demisie, în ceea ce îl privește pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

De menționat este faptul că, declarațiile făcute de Dan Barna vin în contextul în care luni, urmează să aibă loc o ședință a coaliției în care vor fi discutate cele mai recente tensiuni. Înaintea ședinței coaliției liberalii s-au reunit în Biroul Executiv.

„Eu cred că după această ședință a Coaliției vom intra în logica unei coaliții stabile și a unui Guvern care face ce are de făcut”, a spus Barna.

Totodată, vicepremierul a vorbit și despre situația de la Spitalul Foișor. Potrivit acestuia, a fost vorba despre o situație de onoare.

„Este o chestiune de onoare legată de cei care au permis ca jandarmii să stea să privească cum pacienții erau înghesuiți de alți cetățeni sau de media. Nicăieri în lume nu se văd camere de filmat băgate în sufletul bolnavului pe targă”, a mai afirmat vicepremierul.

Reacția lui Rareș Bogdan 

O reacție a venit și din partea primvicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Mai exact, acesta a declarat înainte de BEx că „o țară întreagă a fost șocată de imaginile cu oameni scoși la ora 23:30, la 5 grade, atât erau în București la acea oră, pe targă, acoperiți doar cu o pătură, în scaun cu rotile, foarte mulți în mașini personale și nu în ambulanțe”.

În ceea ce privește o eventuală demitere, Rareș Bogdan a precizat că premierul este „cel care cere înlocuirea unui ministru” și că în deciziile sale Florin Cîțu „se bucură nu doar de sprijinul PNL, ci și de sprijinul președintelui României”.

Rareș Bogdan a vorbit și despre tensiunile din coaliție. Potrivit acestuia, „situația nu este atât de gravă” și că „e mult mai liniștită în coaliție decât pare din afară”. Legat de o demitere a lui Vlad Voiculescu, acesta a precizat că nu se caută găsirea unor vinovați.

„Deocamdată nu discutăm despre demiteri, discutăm despre un lanț al vinovățiilor”, a răspuns el, întrebat dacă va sprijini o cerere de demitere a lui Vlad Voiculescu.

De menționat este faptul că, surse USR PLUS au declarat pentru Digi24.ro că „nu se pune problema” înlocuirii lui Vlad Voiculescu de la Sănătate.