Polițiștii sunt supărați maxim din cauza lui Raed Arafat. Asta din cauza deciziei luate de a-i trimite pe pompieri să-i  verifice pe românii care sunt obligați să stea în carantină de Crăciun. Iulian Surugiu, lider Sindicatul Naţional al Agenților de Poliţie, a avut o reacție dură vizavi de decizia MAI de a trimite pompierii la românii care sunt obligați să stea carantină. Pompierii trebuie să verifice dacă  respectarea regulilor.

Potrivit ultimelor informații, sunt poliţişti care refuză să facă verificări. Conducerea Ministerului de Interne a cerut pompierilor să vadă dacă românii aflați în carantină respectă regulile. Iulian Surugiu, lider Sindicatul Naţional al Agenților de Poliţie, a comentat aceasta decizie şi a apreciat că demersul va fi o harababură continuă.

„Cu tot respectul pentru conducerea MAI şi nu numai, dar se vede că în România suntem în continuare într-o harababură.

Autoritățile române trebuiau să ştie că se întorc românii de Sărbători acasă şi trebuia să ia măsuri. Sunt de acord cu formularul ăla care trebuie completat online, dar nu trebuie să stea românii când se întorc acasă cu orele în aeroporturi.

Cât privește activitatea pompierilor, nu cred că se va întâmpla asta pentru că şi cetățeanul îşi pune întrebarea: de ce mă legitimează pe mine pompierul? Are în atribuția asta? Adică nu poţi să delegăm nişte atribuții aşa doar că vrea cineva?”, a spus Iulian Surugiu, lider Sindicatul Naţional al Agenților de Poliţie.

Cea mai bună regulă este conştiinţa fiecăruia dintre noi

În opinia sa, va fi o harababură de nedescris.

„Cine ştie, din păcate, ce incidente pot să aibă loc când pompierul îi va bate la uşă cetăţeanului. O să creadă că i-a luat casa foc sau ceva de genul ăsta. Cea mai bună regulă este conştiinţa fiecăruia dintre noi. Dacă ești în carantină trebuie să stai în carantină. La deficitul de personal pe care îl avem e imposibil de făcut asta. A nu se uita că în timpul Sărbătorilor pot avea loc diferite evenimente care necesită prezența poliţiştilor şi apelurile la 112 care sunt mult mai multe în această perioadă.

Un pompier nu poate legitima un cetățean. Dar dacă călcăm Constituția în picioare putem să ne legitimăm şi noi aşa unul pe altul”, spune Iulian Surugiu, lider Sindicatul Naţional al Agenților de Poliţie.