Potrivit acesteia, decizia CEDO nu se referă la CCR și de asemenea, nu este una definitivă.

Totodată, Norica Nicolai cere Guvernului să apere statul român și nu „interesele politice ale lui Klaus Iohannis”.

„Decizia CEDO nu se referă deloc la CCR. DIn lectura ei înțeleg că legislația românească are o foarte mare problemă în legătură cu numirea procurorilor șef, pentru că dacă nu ar fi existat o numire politică făcută de către președinte și ar fi existat o numire făcută de comunitatea profesională, de CSM, atunci putea să existe și o chestiune care ține de controlul judecătoresc al unei astfel de decizii.

În plus, hotărârea CEDO nu e definitivă și cer public Guvernului României să apere statul român, nu interesele electorale și politice ale lui Klaus Iohannis. Care, între noi fie vorba, a decis revocarea doamnei Kovesi cu o singură motivație: respect deciziile CCR, dar nu și-a pus niciodată o problemă în legătură cu atribuțiile pe care le are”, a spus Norica Nicolai la Antena3.

Reacția Noricăi Nicolae survine după ce judecătorii Curţii Europene a Drepturilor Omului au ajuns la concluzia că demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă. Magistraţii au ajuns la concluzia că fosta şefă a DNA nu a avut cum să conteste decizia.

Totodată, CEDO susține că dreptul la liberă exprimare i-a fost încălcat Laurei Codruţa Kovesi.