Traian Băsescu provoacă cutremur pe scena politică și vine și face o declarație care răstoarnă toate calculele politice. Fostul președinte a explicat, într-o intervenţie la Digi 24,  ce are de gând să facă în ceea ce privește candidatura sa la Primăria Capitalei. Acesta a evitat să dea un răspuns clar, dar a afirmat că nu se teme de niciun potenţial contracandidat.

„Nu infirm, nu confirm. Știu un singur lucru: că dacă aliații liberali și opozanții USR vor respinge PMP-ul, va trebui găsită o soluție. Care va fi, vom vedea! Încă sunt în situația în care nu mi-ar fi frică nici de Nicușor, nici de doamna Firea”, a arătat Băsescu.

În pofida ultimelor sondaje care-l dau pe Nicuşor Dan înaintea Gabrielei Firea, Băsescu nu-i dă nicio şansă acestuia.

„Domnii de la PNL și de la USR se joacă cu focul. De fapt, am impresia că, printre altele, în afară de a viza o topire a PMP-ului în PNL, și USR-ul are obiectivul lui – să nu câștige Nicușor Dan, că ar putea să revină la partid. Și atunci stimulezi o candidatură a PMP-ului, care oricum în București va lua 8, 9, 10 procente, scorul lui… Și cu 10 procente care i-ar lipsi lui Nicușor Dan, nu-i dau nicio șansă în fața doamnei Firea”, a mai adăugat fostul președinte.

Ce planuri sunt pentru București

Trebuie spus că primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a găsit aliați în lupta cu Nicușor Dan. Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, o susține pe aceasta pentru un nou mandat în București. În plus, în presă s-a vehiculat informația că și Victor Ponta ar putea intra în cursa pentru Capitală. Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Pro România, a arătat că negocierile cu PSD pentru alegerile locale nu s-au concretizat, astfel că formațiunea negociază cu „personalități importante” pentru desemnarea unui candidat la Primăria Capitalei. Totuși, în cazul în care nu se ajunge la o variantă potrivită, ultima soluție este Victor Ponta.