De ce trebuie să ne vaccinăm? Valeriu Gheorghiță: Este păcat să pierdem beneficiile pe care le-am obținut

Valeriu Gheorghiță a declarat la Antena 3 că „suntem mult sub media europeană”, chiar dacă 30% din populația României este vaccinată anti-COVID.

„Suntem mult sub media europeană, din acest motiv trebuie ca în perioada următoare să încercăm să înțelegem că e momentul potrivit să ne vaccinăm. Ne uităm la ce se întâmplă în vestul Europei, în Statele Unite. Este păcat să pierdem beneficiile pe care le-am obținut până la acest moment, să pierdem situația epidemiologică favorabilă și să înregistrăm o creștere importantă a numărului de cazuri”, a declarat acesta la Antena 3.

Vaccinarea reduce semnificativ circulația virusului

Potrivit celor spuse de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, vaccinarea reduce semnificativ circulația virusului și reduce riscul ca oamenii să ajungă în spital.

„Ne gândim la riscul individual. Vorbim de riscul de a dezvolta o formă gravă de boală, de a ajunge la spital și de a-mi pierde viața din cauza infecției cu Sars-Cov-2. Vaccinarea cu schemă completă, chiar în cazul variantei Delta, are o eficiență de peste 90% pentru prevenirea formelor severe. Vorbim de o reducere de 25 de ori a riscului să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc.

Implicit, vaccinându-mă eu și cei din jurul meu circulația virusului se va reduce semnificativ. (…) Protecția față de boala simptomatică este de circa 70 până la 90 la sută. Chiar cu varianta delta, reduce de 25 de ori riscul de a ajunge la spital”, a conchis Valeriu Gheorghiță.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României